​AKP’de Anayasa çatlağı

AKP içinde TBMM'de yeni anayasa için oluşturulması planlanan uzlaşma komisyonunda görev yapacak isimler konusunda sıkıntı yaşandığı öğrenildi.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın partilere gönderdiği son tarih 25 Ocak’a bir haftadan az bir süre kalmasına rağmen AKP’de Anayasa komisyonu için isim belirlenemedi. Komisyon üyeleri için son kararı Erdoğan’ın vermesi bekleniyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun liderler turunun ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 8 Ocak’ta Meclis’te grubu bulunan dört partinin liderlerine mektup göndererek, kurulması planlanan Uzlaşma Komisyonu için 25 Ocak’a kadar üçer üye bildirmelerini talep etmişti.

Bunun üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ile Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir’i görevlendirdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ve Balıkesir Milletvekili Namık Havutça’yı görevlendirdi. HDP’nin ise bu konudaki tavrını haftasonu gerçekleştireceği kongrenin ardından netleştirmesi bekleniyor. AKP’de henüz Uzlaşma Komisyonu’nda görev yapacak üç temsilcisini henüz netleştirmedi.

AKP içinde bir grup önceki Uzlaşma Komisyonu’nda görev yapan Mustafa Şentop, Ahmet İyimaya ve Mehmet Ali Şahin’in yeni komisyonda da çalışmasını istiyor. Partinin bazı kurmayları ise uzlaşma komisyonundan uzlaşma ile bir metin çıkması halinde bu teklifin Anayasa Komisyonu’nda görüşüleceğine dikkat çekerek, Şentop’un “Başkan” sıfatı nedeniyle bu kez uzlaşma heyetinde yer almasının doğru olmayacağını savunuyor.

ERDOĞAN DA İSTİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Şentop’un görev almasını istediği ifade edilirken, düğümü Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın değerlendirmesinin çözmesi bekleniyor.

Kaynak: Şebnem Hoşgör / Milliyet Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​AKP’de Anayasa çatlağı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete