HDP: Etnik temizlik hareketi yürütülüyor

Yüksekdağ, Diyarbakır Barosu'nu ziyaret ederek öldürülen başkan Tahir Elçi'nin odasındaki anı defterine Elçi ile ilgili duygularını yazdı.
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçesinde tankların da katıldığı operasyonlara tepki göstererek, "Tankın zulmüne, darbelerin zulmüne karşı olduğunu ifade edenler bugün tankların gölgesinde siyaset yapıyorlar. Zulümle iktidar kuruyorlar" dedi.

Diyarbakır'da bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Barosu'nu ziyaret ederek öldürülen başkan Tahir Elçi'nin odasındaki anı defterine Elçi ile ilgili duygularını yazdı. 

Baro yönetimi ile görüşen Yüksekdağ, Elçi'nin ölümünün üzerinden 15 gün geçtiğini, ancak yerinin hala boş ve doldurulamadığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Gerek barodaki yeri ve bıraktığı boşluk hissediliyor. Gerekse de Türkiye'deki barış ve demokrasi mücadelesinde bıraktığı boşluk hissediliyor. Elçi gibi insanlar halkın vicdanında adalet terazisini yeniden kurmak ve onu korumak için mücadele ettiler. Ve onun ölümü üzerine siyasi iktidar barış umudunu, siyasi çözüm umudunu ve beklentisini hiçe sayarak, hiç bir kural tanımayarak, bir yıkım konseptini, siyasetini devreye koydu."

'SOYKIRIM VE ETNİK TEMİZLİK HAREKETİ YÜRÜTÜLÜYOR'

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlara da değinen Yüksekdağ şunları söyledi:

"Bugün yine Sur duvarları dövülüyor. Yine Cizre'de, Silopi'de tanklarla, toplarla sivil insanları, halkımızın yaşam alanları mahalle mahalle, ev ev, sokak sokak tahrip ediliyor. Ve karşımızdaki siyasi iktidar bunu bir hükümet politikası olarak, bir devlet politikası olarak savunuyor. Bugün bu topraklarda bir soykırım ve etnik temizlik hareketi yürütülüyor. Bütün dünya ve bu zulmü reva görenler çok iyi biliyor ki, bu teröre karşı bir operasyon hareketi değildir. Bu artık etnik temizlik ve soykırım hareketine dönüşmüştür.

Bugün yine gözönünde darbelere ve tanklara, toplara karşı olduğunu iddia edenler, tankların arkasında bir şehrin sokaklarına girdiler. Tankın zulmüne, darbelerin zulmüne karşı olduğunu ifade edenler, bugün tankların gölgesinde siyaset yapıyorlar. Zulümle iktidar kuruyorlar. Ama hatırlatalım 80 darbesinde, 28 Şubat darbesinde o tankların arkasında iktidar kuranlar, siyaset yapanlar nasıl abad olmadılarsa, nasıl kurdukları iktidar çatır çutur yıkıldıysa, bugün bu tankların arkasında siyaset yapanlar iktidar kuranlar da abad olamayacak."

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "HDP: Etnik temizlik hareketi yürütülüyor" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete