Erdoğan'ın örtülü ödeneği Temmuz'da rekor kırmış...

5 maddelik Geçici Bütçeye, muhalefetten 28 sayfa şerh...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

2016 Geçici Bütçe Tasarısı, bugün Meclis'te görüşülmeye başlanacak. 5 maddelik tasarıya muhalefet 28 sayfalık şerh düştü.

CHP’nin 11, HDP'nin13, MHP'nin ise 4 sayfalık şerh koyduğu geçici bütçede HDP'nin örtülü ödenek eleştirisi dikkat çekiyor.

CUMHURBAŞKANI'NIN ÖRTÜLÜ ÖDENEĞİ %58 ARTTI

HDP, Geçici Bütçeye koyduğu muhalefet şerhinde, "örtülü ödenek" başlığı altında şu tespitleri yaptı:

1.4 MİLYAR İLE NEYİ ÖRTÜYORLAR?

"İktidar partisi tarafından gerçekleştirilen güvenlik harcamaları içerisinde en dikkat çeken durumlardan biri de Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Başbakanlık’tan sonra Cumhurbaşkanlığı’na da harcama yetkisi verilen örtülü ödeneğin, 2015 yılının 10 aylık döneminde yüzde 58 artarak 1,4 milyar liraya ulaşarak adeta bir rekor kırmasıdır.

GİZLİ HİZMET ÖDENEĞİ:1 MİLYAR 395 MİLYON

Maliye Bakanlığı 2015 bütçe gerçekleşme sonuçlarına göre, geçtiğimiz Ekim ayında örtülü ödenekten 59,9 milyon lira harcanmıştır. 2014 yılı Ekim ayında bu kalemden yapılan harcama ise 34,6 milyon liradır. Böylece 2015 yılının Ocak-Ekim aylarını kapsayan 10 aylık dönemde bütçede ‘gizli hizmet ödeneği’ olarak yer alan örtülü ödenek harcaması 1 milyar 395 milyon liraya ulaşmıştır. Oysa geçen yılın tamamında yapılan harcama 1 milyar 78 milyon liradır. 2015 yılının ilk 10 ayında 1,4 milyar lirayı bulan harcama sadece 2014 değil, geride kalan tüm yılların yıllık harcamalarını da aşarak yeni bir rekor kırmıştır.

ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEN EN YÜKSEK HARCAMA 7 HAZİRAN'DAN HEMEN SONRA...

Bu yıl örtülü ödenekten yapılan en yüksek harcama 214 milyon lirayla 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra, Temmuz ayında gerçekleşmiştir. Zira 2010 yılından bu yana örtülü ödenekten yapılan toplam harcamanın 6 milyar 553 Türk Lirasına ulaştığı göz önüne alınırsa, yaklaşık 7 Milyar liranın nereye harcandığına dair büyük bir muamma olduğu görülecektir."

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan'ın örtülü ödeneği Temmuz'da rekor kırmış..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete