Anayasa Komisyonu dağıldı!

CHP uzlaşma komisyonundan başkanlık sistemine karşı çıkınca, TBMM Başkanı Kahraman Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nu dağıttı.
CHP'nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndaki üyeleri 'başkanlık sistemi'ne karşı çıkınca, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nu dağıttı.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplanan Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda CHP'den Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, MHP'den Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsakve Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir , AKP'den Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve AKP Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, HDP'den ise, İstanbul Milletvekili Garo Paylan, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar yer alıyordu.

HDP'Lİ PAYLAN: MASA DAĞILDI

HDP’li Garo Paylan, “Masa dağıldı, komisyon bir daha toplanmayacak. Meclis Başkanı komisyonun son bulduğunu açıkladı” dedi.

3. TOPLANTIDA SON BULDU

Yeni Anayasa Uzlaşma Komisyonu 3. toplantısında son buldu. 

CHP BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞI ÇIKTI!

CHP, "başkanlık sistemi"ne karşı çıkmasından sonra Meclis Başkanı Kahraman, komisyonu dağıttı. Bütün üyeler masadan kalktı.

CHP'li üyelerin masadan kalktıktan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüler. Kısa bir  süre sonra ise açıklama yaptılar.

AKP'Lİ ÜYELER DAVUTOĞLU'NA KOŞTU

AKP'nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndaki üyeleri CHP'nin masadan kalkmasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'na gitti. Davutoğlu ve AKP'li üyeler toplantı halinde. 

    :

    :

    :

    :

    "Anayasa Komisyonu dağıldı!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete