Netanyahu'nun danışmanı Erdoğan işbirliğini İŞİD'e bağladı

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Netanyahu'nun danışmanlarından Malcolm Hoenlein, IŞİD ve PKK gibi sorunların Türkiye ve İsrail işbirliğini zorunlu kıldığını savundu
İsrail başbakanı Benyamin Netanyahu'nun danışmanlarından ve ABD'li Yahudilerin önemli temsilcilerinden Malcolm Hoenlein, IŞİD ve PKK gibi sorunlar varken Türkiye ile İsrail'in işbirliğinin çok önemli olduğunu savundu.

Hoenlein, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme hakkında bilgiler verdi. Görüşmelerin Türk tarafının yabancı basına sızdırımasına akdar gizli tuttuklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 8 maddeden oluşan önceliklerini paylaştığını söyledi. Erdoğan'ın öncelikleri arasında Gazze'nin önemli bir yer tuttuğunu belirten Hoenlein'in, Gazze'de abluka uygulanmadığını iddia etmesi dikkat çekti. Hoenlein görüşmeyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"(Erdoğan) Özellikle inşaat malzemelerinin geçişlerine ilişkin beklentileri dile getirdiler. Zaten her gün İsrail’den Gazze’ye 800–900 kamyon malzeme götürüyor. O anlamda bir abluka yok yani. Ancak kısıtlamalar tamamen terörizm tehdidinin sonucu. Gazze’yi yöneten teröre başvurmaktan kaçınmayan Hamas rejimi nihayetinde. Sayın Erdoğan da farklı başlıklarda terörle ilgili kaygılarını dile getirdi. Sonuçta terörizm Ortadoğu’da genel bir sorun."

TÜNELLER TERÖR FAALİYETLERİ İÇİN KULLANILIYORMUŞ!

Hamas'ın terör örgütü olduğunu iddia eden Hoenlein, Gazze tünellerinin de ekonomik maksatlı olmadığını öne sürdü. Tünellerin terör faaliyetleri için kullanıldığını iddia eden İsrailli danışman bu konuda şunları söyledi:

"Biz Hamas konusunu gündeme getirdik. Bir terör örgütünün nasıl tanımlandığı konusunda görüş ayrılığı var. Şüphesiz ki biz Hamas’ı terör örgütü olarak görüyoruz. Gazze halkına karşı yaptıkları ve Gazze dışında inşa ettikleri tüneller vasıtasıyla insan kaçırmaları hep terördür. Biz bu tünellerin kesinlikle ekonomik maksatla değil terör için kullanıldığını anlattık. İsrail’e açılan tünellerin tek bir amacı var; terör faaliyetleri için ülkeye sızmak. Sonuçta bu konularda Sayın Cumhurbaşkanı ile anlamlı bir tartışma yaptığımızı söyleyebilirim. Apaçık ortada ki bu konularda kendisiyle tam olarak aynı sayfada değiliz. Ama tartışabilmek de çok önemli."

Suriye’de PYD konusundaki tutumlarının net olmadığını belirten Hoenlein, konuyu daha yakından takip edeceklerini ve Amerikan hükümetiyle tartışacaklarını söyledi.

İsrail ile Türkiye arasındaki ticaretin en zor zamanlarda bile olumsuz etkilenmediğini kaydeden İsrailli danışman, "İki ülkenin de birbirine sunabileceği çok fırsat var. Biz de buna yardımcı olmayı hedefliyoruz ve umuyoruz ki ziyaretlerimizin faydası olur. Zira çeşitli sebeplerden dolayı emsalsiz bir andan geçiyoruz ve bu fırsatı kaybetmemek gerekir. IŞİD, PKK gibi çok sayıda sorun var evet ama bu sorunların varlığı da işbirliğini daha elzem ve acil hale getiriyor" dedi.

Kaynak: Cansu Çamlıbel | Hürriyet

    :

    :

    :

    :

    "Netanyahu'nun danışmanı Erdoğan işbirliğini İŞİD'e bağladı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete