İşte IŞİD’in infaz timi

Urfa'da gazetecileri katleden IŞİD infaz timi deşifre edildi.
Rakka’dan kaçarak Şanlıurfa’ya gelen ve burada Arapça gazete çıkaran iki Suriyeli gazeteciyi, birlikte kaldıkları evde boğazlarını keserek katleden IŞİD’in infaz timi deşifre edildi. Ancak geç kalınmıştı: İnfazı gerçekleştiren 4 kişiden 3′ünün Rakka’ya 1′inin Almanya’ya kaçtığı tespit edildi.

Suriye’nin Rakka kentinde yaşarken kentin IŞİD’in eline geçmesi üzerine kaçarak Şanlıurfa’ya gelen ve burada ‘Ayn Vatan’ isminde Arapça bir gazete çıkarmaya başlayan İbrahim Abdulkadir ve Faris Hammadi geçen yıl ekim ayında, birlikte oturdukları evde feci şekilde katledilmişlerdi. habertürk gazetesinden Neşet Dişkaya’nın haberine göre iki gazeteciyi evlerinde boğazını keserek öldüren IŞİD infaz timi deşifre edildi.

ŞANLIURFA'DA APARTMAN DAİRESİ KİRALADILAR

Özgür Suriye Ordusu’na yakın oldukları ileri sürülen gazeteciler İbrahim Abdulkadir ile muhabir Faris Hammadi, IŞİD’in kenti ele geçirmesinden sonra Rakka’dan kaçarak geldikleri Şanlıurfa’da merkez Haliliye ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi’nde kiraladıkları apartman dairesinde yaşamaya başladı. İddiaya göre, IŞİD’e karşı yazılar yazan iki gazeteci, örgüt elemanlarından tehdit alıyorlardı ama polise herhangi bir başvuruda bulunmamışlardı.

“Rakka Sessizce Katlediliyor” isimli bir Suriyeli gazeteci grubu üyesi oldukları ve yaklaşık bir yıldır Şanlıurfa’da bulundukları belirtilen İbrahim Abdulkadir ve Faris Hammadi’nin infaz edilmesine karar veren IŞİD, Neşet Dişkaya’nın haberine göre, iddiaya göre infazı şöyle gerçekleştirdi:

IŞİD elemanı Talas El S., “IŞİD’den kaçtım” diyerek iki gazeteci ile arkadaşlık kurdu ve evlerinde kalmaya başladı. Mülteci olarak Türkiye’ye gelen Talas El S., gazeteciler Abdulkadir ve Hammadi ile ilgili topladığı bilgileri IŞİD’e aktarmaya başladı.

DÖRT KİŞİ BOĞAZLARINI KESTİ

Geçen yıl 29 Ekim’de, saat 20.00 sıralarında İbrahim Abdulkadir ile Faris Hammadi evde yalnız oldukları sırada, Talas El S., yanına aldığı IŞİD elemanları Abdullatif N., İsmail El H. ve Muhammed El Ş. ile birlikte eve gitti. Anahtarla içeriye giren Talas El S., yanındaki 3 kişiyle gazetecilerin boğazını kesti. IŞİD’liler daha sonra üzerlerindeki kanlı elbiseleri değiştirerek evden kaçtı.

ÜÇÜ RAKKA, BİRİ ALMANYA’DA

Katil zanlıların kimliklerini tespit eden polis, zanlılardan Talas El S., İsmail El H., ve Muhammed El Ş’nin Rakka’ya, Abdullatif N.’nin ise Almanya’ya kaçtığını belirledi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

KATİLLER KAMERADA

İnfazdan sonra Şanlıurfa İstihbarat, Terör ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışma sonrası iki gazeteciyi öldüren IŞİD’in katliam timini deşifre etti. Çifte cinayetle ilgili detayları ortaya çıkaran Şanlıurfa polisi, zanlıların olay öncesi gazetecilerin evine giderken ve olay sonrası kaçarken görüntülerini tespit etti. Polis aynı zamanda zanlıların kendi aralarında yaptıkları telefon trafiğini de belirledi.

    :

    :

    :

    :

    "İşte IŞİD’in infaz timi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete