"Polis, okulları karargah olarak kullanacak" iddiası...

Şırnak'ta fısıltı gazetesi çalışıyor: "Çok büyük operasyon hazırlığı var, asker ve polis okullarda karargah kurmaya başladı bile..."
KARŞI GAZETE | ÖZEL

ÖĞRETMENLERİN TERK ETTİĞİ OKULLARA POLİS KARARGAH KURUYOR!

Olağanüstü hal ve darbe dönemlerinde bile yaşanmayan  "öğretmen göçü"nün arkasında ne var? 

Şırnak'ın Cizre ile Silopi İlçesi'nde görevli öğretmenlere, cep telefonu mesajı ile "hizmet içi eğitim var, ilçeyi terk edebilirsiniz" talimatı yollanmasının arkasındaki gerçek ortaya çıkıyor...

EĞİTİM-SEN GENEL BAŞKANI KARACA: "BAZI OKULLARA POLİS YERLEŞTİ BİLE..."

Karşı Gazete'ye konuşan  Eğitim- Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Cizre ve Silopi'deki bazı okullara polisin yerleştiğini açıkladı. "Büyük bir operasyon hazırlığı var, bu okulları karargah olarak kullanacaklar" diyen Karaca, öğretmenlerin çok büyük bölümünün bölgeyi terk ettiğini ifade etti.

Hükümetin, 7 Haziran sonrası başlayan çatışma ve şiddet politikalarını hala sürdürdüğünü belirten Karaca; Cizre, Silopi ve Nusaybin'deki temsilcilerinden aldığı son bilgileri Karşı Gazete ile paylaştı. 

"Öğrencilerin ve velilerin çok büyük kaygıları var, bu yıl neredeyse hiç eğitim alamadılar" diyen Karaca, şu açıklamayı yaptı:

"Öğrenciler de, öğretmenler de çok korkuyor... Bu gece saat 23:00`te sokağa çıkma yasağı başlayacak. 

"83 BİN ÖĞRENCİ, ÖĞRETMENSİZ KALDI"

Cizre'de  107 okul, 43 bin öğrenci, 1300 öğretmen var. Bu öğretmenlerin  527'si bizim üyemiz. Büyük kısmı şehri terk etmiş durumda.  Kalanlar ne yapacağını bilemiyor, evlerine kapanmışlar. Çocuklar korkuyor...

Silopi'de 68 okul, 40 bin öğrenci, 1750 öğretmen var... 1000 kadarı şehri boşaltmış. 384'ü bizim üyemiz.

Nusaybin'de TEOG sınavı ötelenmişti, şimdi yine ertelendi. Ne zaman yapılacak belli değil. Bu çocukların hepsi mağdur oldu. Nusaybin'de 1400 civarı öğretmen var. Yaklaşık 7-8 okulun öğretmeni de burayı terk etmiş durumda. 

Böyle bir dönemde, çocukların tek sığınacağı liman olan okulları kapatmak çok büyük hata. Öğretmenleri ile terapi yakalama şansları varken, yeni bir psikolojik sorun yaşıyorlar. Eylül'den bu yana yarım yamalak eğitim alıyorlardı. Şimdi  ilk yarıyılda eğitim tümden ortadan kaldırılmış oldu.

”MEB, GÖRÜŞME TALEBİMİZE YANIT VERMEDİ"

Eğitim - Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na hükümetin eğitimi engelleyen politikalarına karşı çıkma çağrısı yaptık. Ancak açıklama yapmadıkları gibi görüşme talebimize de yanıt vermediler. 

"BAKANLIK ÇOK GÜLÜNÇ"

Bakanlığın "Hizmet içi eğitim" ifadesi çok gülünç bir bahane...  Eğitim- öğretimin tam en kıymetli dönemindeyiz... Böyle bir gerekçenin hiçbir gerçekliği yok."

SÖZLEŞMELİ PERSONELE "OKULLARI AÇIK TUTMAZSANIZ, İŞTEN ATARIZ" TEHDİDİ...

Öte yandan Cizre ve Silopi'deki sözleşmeli İşkur personeline ise "okulları mutlaka açık tutacaksınız" talimatı verildiği öne sürüldü.  İddiaya göre polis ve askerin operasyon karargâhı olarak kullanacağı öne sürülen okulların açık tutulmasını sağlamayan bu personel, talimatları yerine getirmez ise işten atılmakla tehdit edilmiş!

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    ""Polis, okulları karargah olarak kullanacak" iddiası..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete