Dört partiye Hazine'den 206 milyon lira yardım

Siyasi partilere 1 Kasım seçimleri için verilmeyen Hazine yardımları yeni bütçede yer aldı.
HDP 22.7 milyon lira ile ilk kez Hazine yardımı alırken, siyasi partilere verielecek yardım bütçe gelirlerinin beşte ikisi üzerinden hesaplanıyor.

OCAK AYINDA ÖDENECEK

Parlamentoda grubu bulunan AKP, CHP, HDP ve MHP'ye 2016 yılında 206 milyon lira Hazine yardımı yapılacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda geçen hafta görüşülen geçici bütçe tasarısında siyasi partilere yardım da yer aldı. Siyasi partilere her yıl ocak ayında bütçe gelirleri üzerinden yapılan hesaba göre Hazine yardımı yapılıyor. Ocak ayında bu yardımın tamamı siyasi partilere ödenecek.

GENEL SEÇİM OLAN YILLARDA 3 KAT DAHA FAZLA

Siyasi partilere yapılan yardım bütçe gelirlerinin beş binde ikisi üzerinden hesaplanıyor. Daha sonra da partilerin en son genel seçimlerde aldıkları oylara göre dağılım yapılıyor. 2016 yılının ilk üç ayında geçici bütçe devrede olacak. Bunun için 2015 yılı bütçesinde verilen ödeneğin yüzde 38.8’i partilere dağıtılacak. 2015 yılında seçim olduğu için partilere toplamda 531 milyon lira Hazine yardımı yapılmıştı. Genel seçim olduğu yıllar siyasi partilere üç kat fazla yardım yapılıyor.

Bu yıl 206 milyon liralık yardımın 104.6 milyon lirası AKP’ye, 53.5 milyon lirası CHP’ye, 25.7 milyon lirası MHP’ye, 22.7 milyon lirası da HDP’ye verilecek.

Kaynak: Hürriyet / Neşe Karanfil

    :

    :

    :

    :

    "Dört partiye Hazine'den 206 milyon lira yardım" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete