'Okulları karargah mı yapacaksınız?'

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Cizre ile Silopi ilçesinde görevli öğretmenlere gönderilen mesajı Meclis’e taşıdı.
CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Cizre ile Silopi ilçesinde görevli öğretmenlere gönderilen mesajı Meclis’e taşıyarak, “Okullar boşaltılarak karargâh olarak mı kullanılmak istenmekte?” diye sordu.

Hakverdi, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Şırnak’ta Cizre ve Silopi dışında başka ilçelerde görev yapan öğretmenlere SMS atılmış mıdır? Atılmamış ise neden sadece Cizre ve Silopi’de görev yapan öğretmenlere ‘hizmet içi eğitim’ verilmektedir?

Cizre ve Silopi’de 13 Aralık 2015 tarihinde kaç öğretmene SMS atılmıştır? Eğer öğretmenlerin tümüne ‘hizmet içi eğitim’ yapılacaksa bütün öğretmenlerin seminerde olduğu dönemde öğrenciler ne olacaktır?

Milli Eğitim Bakanlığı hizmet içi eğitim seminerlerini seminer tarihine bir gün kala öğretmenlere SMS yolu ile mi bildirmektedir?

Öğretmenlere SMS yoluyla bir gün öncesinden haber verilirken öğrenciler bu konuda nasıl bilgilendirilmiştir? Öğrencilere neden SMS atılmamıştır?

Silopi’de görev yapan öğretmenlerimiz gönderilen mesajda seminerin bitiş tarihi konusunda bilgilendirilirken Cizre’deki öğretmenlerimize seminer bitiş tarihi bilgisi verilmemiştir. Cizre’de görev yapan öğretmenlerin semineri kaç gün sürecektir?

Aynı tarihlerde Türkiye’nin herhangi bir il ve ilçesinde hizmet içi eğitim semineri verilmekte midir? Bu tarihler arasında verilen seminerler sadece Silopi ve Cizre ilçesine mi özgüdür? 81 ilde de seminer için hazırlık yapılmış mıdır? Yapılmamış ise neden öğretmenlere ‘seminerlerini memleketlerinde alabilirler’ mesajı atılmıştır?

Silopi ve Cizre nüfusuna kayıtlı öğretmenler için Şırnak’ta seminer verilecek midir?

Daha önce eğitim öğretim faaliyetlerinin devam ettiği bir zaman diliminde eğitim öğretim faaliyetlerini askıya alarak gerçekleştirilmiş hizmet içi eğitim seminerleri var mıdır?

Bölgedeki çatışma ortamı göz önünde bulundurulduğunda bu yöntemle okullar boşaltılarak karargâh olarak mı kullanılmak istenmektedir?” 

    :

    :

    :

    :

    "'Okulları karargah mı yapacaksınız?'" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete