Fahiş zam TBMM’de

Zorunlu trafik poliçeleriyle ilgili yeni düzenlemeyle, sürücülerin ödediği yıllık primlere yüzde 300’leri bulan zam yapılması TBMM gündemine taşındı.
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Trafik sigortalarında 1 Haziran itibariyle yeni bir dönem başladığını hatırlattı.

Önergede, “Düzenleme primlerin tavan yapmasına neden oldu. Trafik sigortası 2 yılda 10 kat zamlanmış oldu. Yani 2013’de 100 liraya sigorta yaptıran vatandaş 2015’e gelindiğinde bin liraya ulaşan ücretlerle karşılaşıyor. Yaklaşık 19 milyon 500 bin aracın bulunduğu ülkemiz de sigorta primlerinde fahiş artış sonrası sürücüler adeta şok yaşıyor” denildi.

VATANDAŞLARI MAĞDUR EDEN UYGULAMA

CHP’li Akar, 2015 yılında yapılan 8 zammın nedenlerinin açıklanmasını istedi ve başka ülkelerdeki uygulamaları sordu. Geçen yıl 250-300 TL ödeme yapan vatandaşların bu yıl 700- 800 TL ödemek zorunda kaldığını belirten Akar, “Vatandaşların tepkisine ve mağduriyetine neden olan bu uygulamaya ilişkin yeni bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?” dedi.

Akar, aynı araç cinsleri ve yaşta olan taşıtlara şirketlerce belirlenen sigorta ücreti arasında farkların olmasına da dikkat çekerek, gerekli düzenlemelerin biran önce hayata geçirilmesini istedi. Sürücüler, kasko ücretlerinde de fazla ödeme yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, yeni düzenleme yapılmasını talep ediyor.

Kaynak: Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Fahiş zam TBMM’de" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete