O da ‘başkanlık’ dedi

Kahraman, ''Başkanlık sistemi hem istikrar yönünden, hem demokrasinin ana unsuru olan kuvvetler ayrılığının sağlanması yönünden elzemdir'' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan için, üzerinde resmi bulunan 22 ayar sikke bastıran TBMM Başkanı İsmail Kahraman, ”Başkanlık sistemi hem istikrar yönünden, hem demokrasinin ana unsuru olan kuvvetler ayrılığının sağlanması yönünden elzemdir” dedi.

Kahraman, kuruluş yıldönümü nedeniyle TBMM TV’de katıldığı programda, bu dönemde yeni anayasa çalışmalarına öncelik vermek istediklerini söyledi ve şöyle dedi:

“Anayasalar, toplumun gelişmesine paralel olarak değişme ihtiyacı gösterirler. 1961 ve 1982 Anayasası’nın da hatası teferruata inmesi. İngiltere’de yazılı anayasa yok. Amerika anayasaları bölümlüdür, teferruat yoktur. Türkiye’nin de sadece ana kaideleri ortaya koyan anayasa ihtiyacı var.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİN..."

Anayasayı, içtüzüğü, seçim kanunlarını ve siyasi partiler kanununu yeniden ele almalıyız. Sistem olarak şahsi kanaatim, başkanlık sisteminin hem istikrar hem de, kuvvetler ayrılığının sağlanması yönünden elzem olduğudur. Ama partilerimiz görüşlerini sergiler, ortaya bir konsensüs çıkar ve ona göre yürünür. Bunun ne olacağını ileride göreceğiz.”

Kaynak: Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "O da ‘başkanlık’ dedi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete