Ve Aziz Sancar Nobel Ödülü'nü aldı

Türk bilimadamı Aziz Sancar'a Nobel Kimya Ödülü'nü İsveç Kralı 16'ncı Gustaf takdim etti.
İsveç'in başkenti Stockholm'de Türk bilimadamı Aziz Sancar'ın Nobel Kimya Ödülü'nü aldığı tören TSİ 17.30'da başladı. Sancar'a, ödülü TSİ 18:00'da İsveç Kralı 16'ncı Gustaf tarafından takdim edildi.

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün izlediği tarihi törenden gelişmeler:

17:32 - Kraliyet ailesi, Stockholm Konser Salonu'na girdi.

17:36 - Aziz Sancar, diğer bilim insanlarıyla birlikte sahneye geldi.


Nobel Kimya Ödülü bu yıl üç biliminsanına verildi: Tomas Lindahl, Paul Modrich ve Aziz Sancar

17:39 - Sunuş konuşmasında Sancar'ın DNA tamiri ile ilgili buluşundan, öteki keşiflerin önünde övgüyle bahsedildi. İlk sırada ise bu yılın Nobel Fizik Ödülü'nü kazanan Takaaki Kajita ile Arthur B. McDonald'ın nötrinolarla ilgili çalışması sayıldı.

17:49 - Tören klasik müzik konseriyle devam ediyor.

17:51 - Sancar, ödülünü İsveç Kralı 16'ncı Gustaf'ın elinden alacak.

17:53 - Stockholm Konser Salonu'ndaki törende ayrıca edebiyat, ekonomi, fizik ve tıp alanlarındaki Nobel sahiplerine, ödülleri takdim edilecek.

17:54 - Ödüller verilmeye başlandı.

17:57 - Sunuş konuşmasında DNA'nın tarihi anlatılıyor. Prof. Sancar DNA konusundaki çığır açan çalışmalarıyla Nobel'e layık görüldü.

17:58 - DNA'nın tarihinin ardından, Sancar'ın uzmanlaştığı moleküler tamir mekanizmaları anlatılıyor ve Sancar dahil üç bilimadamının bu nedenle ödüle layık görüldüğü belirtiliyor.

18:02 - Ve beklenen an... Nobel Kimya Ödülü'nü paylaştığı meslektaşlarının ardından Aziz Sancar sahnede, alkışlarla ödülünü aldı.





18:03 - Törende arya ile ara verilirken Aziz Sancar'ın Mardin Savur'da televizyon başında bu gurur tablosunu izleyen ailesi vakur görünüyordu. Ünlü bilimadamı kendisini alkışlayan kalabalığı selamlarken, bir aile üyesinin televizyona el salladığı CNN Türk ekranlarına yansıdı.

    :

    :

    :

    :

    "Ve Aziz Sancar Nobel Ödülü'nü aldı" hakkında Tweetler

    DİĞER BİLİM & TEKNOLOJİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete