Hapisteki gazetecilere ziyaret sezonu yine açıldı!

Can Dündar ve Erdem Gül'den mesaj var: "Dışarıda emir eri olmaktansa, hür irademizle görevimizi yapıp, tutuklu olmayı tercih ederiz!"
KARŞI GAZETE | ÖZEL

CHP, tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e ikinci ziyareti gerçekleştirdi. Birkaç hafta önce tutuklanan Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan'ı da ziyaret eden heyette yer alan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, izlenimlerini Karşı Gazete'ye aktardı.

Gazeteciler Dündar ve Gül'ün moralinin çok iyi olduğunu vurgulayan Erkek, şöyle konuştu:

"ONURLU DURUŞLARI BİZE DE GÜÇ VERDİ"

"Morallerinin çok iyi olduğunu söylediler. 'Bizim açımızdan hiçbir sorun yok, dik durmaya gazetecilik görevimizi yapmaya, gerçekler için mücadeleye devam edeceğiz.' dediler.  O onurlu duruşları, bize de güç verdi. Biz de CHP olarak davayı yakından takibe devam edeceğiz.

"CUMHURBAŞKANI'NIN ÖFKESİ SEBEBİYLE ORADALAR"

Onlar gerçekten suçsuz. Birilerinin şahsi suçları ortaya çıktığı için, Cumhurbaşkanı'nın öfkesi sebebiyle oradalar. Cumhurbaşkanı; ’bedelini ödeteceğim!' demişti. Açıkça yargıya müdahale etti. Bu bir anayasal suçtur aynı geçmiş dönemlerde olduğu gibi. Yargıya, soruşturma esnasında açıkça müdahale edilmiştir. Ancak o kadar dik ve onurlu bir duruşları var ki... 'Biz dışarıda emir eri olmaktansa, hür irademizle görevimizi yapıp, tutuklu olmayı tercih ederiz.' diyorlar."

"TUTUKLULUĞA İTİRAZLARI REDDEDİLDİĞİNDE YANLARINDAYDIK..."

Dündar ve Gül'ün tutukluluklarına yapılan itirazın bugün reddedildiğini hatırlatan ve haber geldiginde onların yanlarında olduklarını söyleyen Erkek, "itirazın reddedilmesini çok doğal karşıladılar, zaten bunu bekliyorlardı." yorumu yaptı.

Dündar ve Gül'ün Silivri'de yeni yapılan bir bölümde kaldıklarını ve koğuş yerine oda sisteminin uygulandığını ifade eden Muharrem Erkek, yalnız kalmamaları için heyet olarak cezaevi müdürü ile görüştüklerini ve üç kişilik olan odalarda en azından ikişer kişi kalınmasının sağlanması ile tutuklu gazetecilerin tecrit halinin engellenmesini istediklerini ifade etti. "Şimdilik başka sorunları yok" diyen Erkek, "bol bol kitap okuyup, mektup yazıyorlar. Yüksek duvarlar üzerinden böylece iletişim kuruyorlar." yorumu yaptı.

"NOKTA EKİBİ ASLINDA 'ERDOĞAN SELFIE'Sİ NEDENİYLE TUTUKLU"

Nokta Dergisi'nin tutuklu  Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan'ı da ziyaret ettiklerini belirten CHP Çanakkale Milletvekili, bu iki ismin de iddianamede belirtildiği gibi 2 Kasım kapağı nedeniyle değil;  aslında Erdoğan'ı bir şehit cenazesi  ile  selfie çekerken resmeden kapak nedeniyle tutuklandıklarını öne sürdü. "Erdoğan o kapaktan sonra da 'hesabını verecekler' demişti... 2 Kasım kapağı bahane edildi" diyen Erkek, tutuklu gazetecilere desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Hapisteki gazetecilere ziyaret sezonu yine açıldı!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete