Fatih Projesi'nde skandallar bitmiyor!

CHP'li İrgil: Cinayet iddialarının karıştığı Fatih Projesi'ni, Meclis araştırsın...
KARŞI GAZETE | ANKARA

FATİH PROJESİ'Nİ MECLİS ARAŞTIRSIN...


Yılan hikayesine dönen tablet projesi, Fatih bir kez daha Meclis gündeminde... Bu kez CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil,  konuyu Meclis'e taşıdı.

Projenin 8 yıldır tamamlanamadığını hatırlatan İrgil,   “4’tü, 5 oldu, yetmedi 7 oldu, şimdi de 8’inci yılına uzatılan Fatih Projesi’nin üzerine usulsüzlükler, yolsuzluklar hatta bir de cinayet iddiası bulaşmıştır. Konunun Meclis’te araştırılması gerekir” diye konuştu.

CİNAYET İDDİASI GÜNDEMDE

İrgil, Fatih Projesi kapsamında bakanlık içinde ve dışında farklı yapılanmalar olduğuna, bu yapılanmaların ihale süreçlerine yansıdığına ve bazı olayların yargıya intikal ettiğine dair iddiaların bulunduğunu ve son olarak   ihale sürecine ilişkin bir cinayet iddiasının da gündeme geldiğini hatırlattı.

8 yıllık süre içinde projenin ancak yüzde 14,33’ünün tamamlanabildiğini vurgulayan İrgil, proje kapsamında birçok usulsüz işlerin yapıldığı, bazı aşamalarının yargıya taşındığı, açılmış olan soruşturmaların bazı müfettişler tarafından bilinçli olarak kapatılmaya çalışıldığı bilgilerinin  basında yer bulduğunu belirterek, Meclis'te FATİH Projesi'ne ilişkin araştırma komisyonu kurulması için hazırladığı önergeyi Meclis Başkanlığı'na iletti.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Fatih Projesi'nde skandallar bitmiyor!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete