Enerji Bakanı damattan vatandaşlara "jeneratör alın" önerisi!

Enerji Bakanlığı, uzun süren kesintilerden bunalan vatandaşlara "jeneratör alın" önerisinde bulundu.
CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Dışişleri Komisyonu toplantısında elektrik kesintileri ve zamlar konusunu gündeme getirdi. Dudu’nun sorularını Enerji Bakanı Berat Albayrak adına Müsteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin yanıtladı. Verilen yanıtlar ise şaşırttı.

TAZMİNAT ÖDEMEK ZORUNDA

Aytekin, Hatay başta olmak üzere birçok kentte 3 güne varan elektrik kesintilerini önlemeye dönük hiçbir tedbirden bahsetmezken, 12 saatten uzun süren elektrik kesintilerinde dağıtım şirketlerinin elektrik abonelerine tazminat ödemek zorunda olduğu belirtti.

Aytekin, vatandaşın elektrikli cihazında ortaya çıkan ve dağıtım şebekesinden kaynaklanan hasara ilişkin zararını da 10 iş günü içinde başvurması halinde şirketin bunu karşılamak zorunda olduğunu belirtti.

Aytekin’in diğer önerisi de vatandaşa “jeneratör” alması yönünde oldu. Aytekin, “Bundan dolayı ifa edilen görev gereği elektrik kesintilerine karşı hassas olan tesislerde jeneratör gibi gerekli tedbirlerin tüketiciler tarafından alınması uygun görülmektedir” dedi.

DAĞITIM ŞİRKETİNİN ÇIKARINA GÖRE HAREKET

Aytekin, elektriğe 1 Ocak 2016 tarihinde yüzde 6.8 oranında yapıldığı açıkladı. Ancak bu oranın içinde “vergi ve fonları” kapsam dışında tutması dikkat çekti. Elektrik faturalarındaki zammı asgari ücrette gerçekleşen artışa bağlayan Aytekin, “Asgari ücretteki artıştan dolayı dağıtım şirketlerinin işletme gideri arttı” dedi.

Dudu verilen cevapları şöyle değerlendirdi: “Kendi vatandaşına değil, dağıtım şirketinin çıkarına hareket eden bir hükümetle karşı karşıyayız. Asgari ücret zammına dönük seçim vaadini bizden çaldılar, ama bizden farklı olarak kaşıkla verdiklerini kepçeyle alıyorlar. Enerji Bakanlığı ciddiyetinden uzak, vatandaşı dağıtım şirketlerinin insafına terk eden, gerçekleri karartan bir zihniyete sahip.”

Kaynak: sozcu.com.tr / Başak Kaya

    :

    :

    :

    :

    "Enerji Bakanı damattan vatandaşlara "jeneratör alın" önerisi!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete