İki lider arasındaki büyük fark!

İnşaat işçisi iki lideri eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şikayetçi oldu Kılıçdaroğlu 'eleştiri' dedi.
Bir inşaat işçisi, sosyal medya paylaşımı yüzünden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu ile başı derde girdi. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işçiden şikayetçi olurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘siyasilerin eleştirilere katlanması gerekir’ diyerek şikayetçi olmadı.

ERDOĞAN'A HAKARETTEN 1 YIL 15 GÜN

Düzce’de inşaat işçiliği yapan ancak işsiz olan bir çocuk babası Necmettin Bozkurt’un (35) hayatı sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla değişti. Yaptığı paylaşımla CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklu olarak yargılandı.Düzce 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Bozkurt kendisini “Suç olduğunu bilmiyordum, espri mahiyetinde bir başkasının paylaştığı şeyi paylaştım” dese de “Cumhurbaşkanına hakaret, alenen hakaret ve birden çok kez yapmak” 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Hükmün açıklanması ise beş yıl geriye bırakıldı.

KILIÇDAROĞLU'NUN AVUKATI İSE HAKARET DEĞİL ELEŞTİRİ DEDİ


Davayı ilginç kılan ise iki lider arasındaki “eleştiri ve hakaret” anlayışı farkını ortaya koyması oldu. Kılıçdaroğlu avukatı Celal Çelik aracılığıyla mahkemeye gönderdiği beyanda, Bozkurt’un eyleminin hakaret kapsamında görülemeyeceği belirtildi., “Tüm siyasilerin eleştirilere katlanması gerekir. Düşünce ve ifade özgürlüğünün kabul görüldüğü demokratik ülkelerde eleştiriye katlanma bilinci vardır. Ne yazık ki diktatöryel kişilerin eleştirilere tahammül göstermedikleri gerçeği bilinmektedir” dedi. Erdoğan ise dava boyunca işçiden şikayetçi oldu.

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "İki lider arasındaki büyük fark!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete