Günün Videosu

​AKP'liler sosyal medyada kavgaya tutuştu

Ankara’da bürokrat savaşları başladı, Melih Gökçek’e yakın isimler ağız dalaşına girdi.
Gökçek’in eski vekili Ahmet Tunç, Çorum Valisi’ni eleştirdi, Tunç’a Belediye Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Kaya’dan sert yanıt geldi. Kaya, “Kamuda çalışmadan maaş alan bankamatikçiler, kamu malını yağmalayan müteahhitler var’’ dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Kaya’nın “Kamuda çalışmadan maaş alan bankamatikçiler, kamu malını yağmalayan müteahhitler var’’
sözleri Ankara’da deprem etkisi yarattı.

Türktime internet sitesinde yar alan habere göre; aslında tartışma, Çorum Valisi Ahmet Kara’nın yaklaşık bir hafta önce yaptığı bir okulu ziyaretiyle başladı. Vali Kara, Alaca İlçesi’ndeki Mimar Sinan İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyareti sırasında kendisini karşılayan Okul Müdürü Kasım Kütük’ün sakallarını fark edip, “Bu yüzünüzün hali nedir böyle? Sakalını kes ya da okul müdürlüğünü bırak. Böyle müdürlük yapılmaz” demişti.

“VALİ DİNLENSİN”

İşte Kara’nın bu sözleri tartışmanın fitilini ateşlemiş oldu. Vali Kara’nın okul müdürüne ilişkin sözlerine, Melih Gökçek’in eski vekili Ahmet Tunç tepki gösterdi. Tunç, Çorum Valisi Ahmet Kara’ya facebook hesabından şu çağrıda bulundu; “AK Partimiz’in inanç özgürlüğüyle ilgili çalışmaları ve yaptıkları ortadadır. Bir valinin yaptığı bir eksiklik ile AK Parti’yi eleştirmek insafsızlık olur. Bu haberin doğru olup olmadığı ile alakalı bir araştırma yaptım. Sayın Vali eski arkadaşımdır. Geldiğim nokta biraz dinlenmesi gerektiği, aksi halde hem kendi inancına, hem de AK Partimiz’e zarar vereceği yönündedir. İlgililere duyurulur!”

“ŞOVU BIRAKIN”

Bunun üzerine ise, Ankara Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Kaya’dan Tunç’a tepki geldi. Kaya, Facebook hesabından yaptığı açıklamada Vali Kara’yı savunarak, uğraşılması gereken daha önemli konular olduğunu söyledi. Kaya, şu açıklamayı yayınladı: “Ortada Kılık Kıyafet Yönetmeliği var. Yönetmeliği uygulatmak valinin görevi. Hükümete baskı yapın yönetmeliği değiştirsin. Yoksa Valinin görevi Yönetmeliği uygulamamak mı? İşin şovunu bir kenera bırakalım. Mesela; öğrencilerine doğru olmayı, yalan söylememeyi, adaletli olmayı, kamu malına el uzatmamayı, haram yememeyi, hak etmediği rızka el uzatmamayı vb. ögretse. Sonra bizlerin eleştireceği daha çok şeyler var onları niçin eleştirmiyoruz?

Mesela; kamuda çalışmadan maaş alan eski milletvekilleri, eski bürokratlar, kamu malını yağmalayan müteahhitler, bir yerlere yerleşmiş parti yöneticileri, danışmanlık veya müşavirlik, yada yönetim kurulu üyeliği adıyla kurumlara uğramadan alınan bankamatik memurları? Peygamberimiz kul hakkının, yetim hakkının kötülüğünden bahsediyor. Keşke bunları düzeltmek için mücadele versek. Valiyi harcamayın, ona haksızlık yapmayın. Kul hakkı yemeyin derim. Ahmet Kara zor zamanlarda İslami mücadelenin içinde olma riskini taşımış bir insandır. Onu da haksız yere harcarsanız yönetici bulamazsınız? Veya yalancı, sahtekar, kişilerin arzu ve isteklerine göre her şeye evet diyen, görevini yapmayan birileri gelir o makamlara oturur. O zamanda emaneti ehline vermemiş olursunuz. Bu daha çok günahtır. Eski mücahitlere duyurulur…”.

    :

    :

    :

    :

    "​AKP'liler sosyal medyada kavgaya tutuştu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete