Davutoğlu’ndan Arınç sürprizi!

Başbakan Davutoğlu, Erdoğan'la ters düşen Arınç'ı, yarın yapacağı Manisa ziyaretine özel olarak davet etti.
Son dönemdeki çıkışları nedeniye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “o zat” diye nitelendirdiği AKP Kurucusu ve Başbakan eski yardımcısı Bülent Arınç’a, Başbakan daveti; Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erdoğan’la ters düşen Arınç’ı, yarın yapacağı Manisa ziyaretine özel olarak davet etti.

Edinilen bllgiye göre, Davutoğlu yarın Manisa’da açacağı okul, hastane ve kurum binaları için yapılacak tören için Arınç’a da davet gönderdi.

Bülent Arınç, ocak ayında çıktığı bir televizyon programında AKP’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pekçok konudaki politika ve sözlerine eleştiride bulunmuştu.

Erdoğan da Arınç’ın eleştirilerine karşılık, AKP’yi birlikte kurdukları, uzun yıllar da aynı kabinede görev yaptıkları Bülent Arınç’tan “o zat” diye bahseterek, “o zat dürüst davranmıyor” ifadesini kullanmıştı.

Arınç ise Erdoğan’ın “o zat” çıkışına, twitter’dan yayınladığı altı sayfalık bir açıklama ile karşılık vermişti. Arınç’ın yazdıkları, AKP’li eski bakanlar Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin, Suat Kılıç tarafından da Twitter’da paylaşılmıştı.

Gerginliğin artması üzerine devreye eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül girmişti. Erdoğan’la Saray’da biraraya gelen Gül, hemen ardından da aralarında Arınç’ın da olduğu eski bakanlar ile bir toplantı yapmıştı.  Toplantı sonrasında Arınç sessizliğe bürünürken, özellikle Hüseyin Çelik eleştirilerine devam etmişti.

Kaynak: Zeynep Gürcanlı / Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu’ndan Arınç sürprizi!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete