Davutoğlu'ndan AKP'yi karıştıran davet

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cuma günü Manisa programına Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç’a davet etmesi AKP’yi karıştırdı.
Daveti Erdoğan’a meydan okuma olarak değerlendiren ‘troll hesaplar’ Davutoğlu’na sert eleştiriler yöneltti: “Cumhurbaşkanımıza rakip olmak isteyen gider AKP dışında siyasi oluşum üretir, partileşir ve rakip olur! Boyunun ölçüsünü alır aşağı oturur.”

Davutoğlu, günü birlik Manisa’ya açılışlar yapmaya gitti. Son dönemde Erdoğan’la ters düşen ve Cumhurbaşkanının ‘o zat’ diye dışladığı Arınç da Başbakanın programına katıldı. SÖZCÜ, Arınç’ın bizzat Başbakan tarafından davet edildiği bilgisine ulaştı. Zaten Arınç da Manisa’ya gitmeyeceğini düşünerek Cuma günü saat 14.30’da Ankara’da özel bir ziyaret gerçekleştirecekti. Davutoğlu arayınca Ankara’da gideceği STK’yı arayarak “Manisa’ya gidiyorum, gelemeyeceğim” diye iptal etti.

KISKANDIRAN PAYLAŞIM

Toplu açılış töreninde Arınç, Başbakan ve eşinin hemen yanında yer aldı. Arınç, sosyal medya hesabından katıldıkları programın resmini paylaştı ve altına şunları yazdı: “Bugün Manisa’da Sayın Başbakanımızla birlikte toplu açılış törenine katıldık. Manisamıza kazandırılan eserlerin Manisalılara hayırlı olmasını diliyor, gösterdikleri yoğun katılım ve teveccühe teşekkür ediyorum.”

KİM ÇAĞIRDI, SARAY BİLİYOR MU?

Arınç’ın Başbakanla katıldığı Manisa programı AKP’de bazı sorulara neden oldu. En çok merak edilen ise bu programla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘onayının’ alınıp alınmadığı oldu. AKP’liler daveti kimin yaptığını da sorguluyor.

AĞIR ELEŞTİRİLER

Yandaş yazarlar, trol hesaplar Arınç’ın davet edilmesinden dolayı Başbakana çok ağır eleştiriler getirdi. Onlardan bazıları şöyle:

*Sayın Başbakan dünkü Manisa programına AKP’ye ve Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeyi alışkanlık haline getiren Bülent Arınç’ı davet Etti! Bu davet Cumhurbaşkanımızın talimat ve onayıyla olduysa sıkıntı yok. Eğer Cumhurbaşkanımıza rağmen olduysa, büyük sıkıntı var demektir!

*Cumhurbaşkanımıza rakip olmak isteyen gider AKP dışında bir siyasi oluşum üretir partileşir ve rakip olur! Boyunun ölçüsünü alır aşağı oturur! Tepeden inme genel başkanlık makamına oturan kim olursa olsun Cumhurbaşkanımıza
MEYDAN OKUYAMAZ.

*Arınç’ın ne işi varmış Davutoğlu’nun olduğu programda? Yeni pislikler kusmaya mı gelmiş, nedir? Maddi hastalıklar gibi manevi hastalıklarda bulaşıcıdır ve hatta daha tehlikelidir. Allah cümlemizi muhafaza eylesin.

*Arınç deyince neden akla fitse gelsin ki…Fitne yapmayın.

*Dün FETÖ’yü savunmak için cübbesini yeniden giyeceğini söyleyen Arınç’ı bugün özel ricayla yanına katarsan FETÖ’yle kim mücadele eder?



Kaynak: Veli Toprak | Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu'ndan AKP'yi karıştıran davet" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete