Diyarbakır'da 3 askerin şehit olduğu saldırıya yayın yasağı getirildi

Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu'na bombalı araçla saldırı düzenlendi. 3 asker yaşamını yitirdi, 22 asker yaralandı. Yaralı askerlerden bazılarının durumunun ağır olduğu belirtilirken, saldırıya ilişkin haberlere y
Akşam saat 21.00 sıralarında, Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu’na PKK’lılar tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Karakol önünde meydana gelen şiddetli patlamanın ardından PKK’lılar uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin de karşılık vermesiyle çıkan çatışma bir süre devam etti. Saldırıda yaralanan askerler olduğunun bildirilmesi üzerine, bölgeye Diyarbakır’dan çok sayıda ambulans ile karakola takviye birlikler sevk edildi.

Karakolda göçük meydana geldi

Şiddetli patlamada karakol binasında kısmen göçük meydana geldiği ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nin (UMKE) de arama kurtarma çalışmalarına katıldığı belirtildi.

3 asker hayatını kaybetti

Saldırıda 3 asker hayatını kaybetti, 22 asker de yaralandı. Yaralı askerler Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Bazı askerlerin durumunun ağır olduğu bildirildi.

“Her türlü haber, röportaj, eleştiri yasak”

RTÜK’ten yapılan açıklamada, Diyarbakır 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin ilgili kararı uyarınca, saldırıyla ilgili soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınlara yasak getirildiği bildirildi.

Açıklamada, “24.03.2016 Diyarbakır 1. Sulh Ceza Hakimliğinin yayın yasağı kararı 24.03.2016 günü Diyarbakır Sur ilçesi Jandarma Komutanlığına bağlı Mermer Jandarma Karakolunda meydana gelen patlama nedeniyle, Diyarbakır 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 2016/792 D.İş sayılı kararıyla, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınlarının yapılmasının yasaklanmasına karar verilmiştir” ifadesi yer aldı.

Kaynak: DHA,

Fotoğraf: 140journos

    :

    :

    :

    :

    "Diyarbakır'da 3 askerin şehit olduğu saldırıya yayın yasağı getirildi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete