Günün Videosu

İstanbul'da 5 bin polisle huzur operasyonu

İstanbul Polisi, suça engel olmak, ve aranan suçluları yakalamak için, 39 ilçede eş zamanlı "Asayiş denetimi" yaptı.
İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın, koordine ettiği “Yeditepe Huzur Uygulaması” sloganıyla gerçekleşen denetimde, 5 bin polis görev yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün neredeyse her gün bir ilçede, her hafta il genelinde düzenlediği uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Bu akşam, kentin 39 ilçesinde, 117 mahallede, eş zamanlı “Asayiş denetimi” yapıldı. Denetimleri, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan koordine etti. Asayiş Şube Müdürlüğü’nce planlaması yapılan uygulamaya; Çevik Kuvvet, Kaçakçılıkla Mücadele (İKP), Mali Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele (İNP), Terörle Mücadele (TEM), Havacılık, Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri ve ilçelerde görev yapan 5 bin polis katıldı. Gece çalışan bin 800 polis ise uygulamada yer almayarak, rutin işlerine devam etti.

Günlük görevlerinin ardından “İstanbul’un huzuru” için sokağa çıkan polisler, Emniyet müdürlerinin belirlediği noktalarda, akşam saatlerinde bir araya geldi. Uygulama öncesi, polis memurlarına konuşma yapan amirler, vatandaşlara karşı nazik olunması yönünde talimat verdi. Yapılan uyarıların ardından, ekipler belirlenen noktalarda görece başladı. Sokak ve cadde denetimi yapan polisler, şüpheli gördükleri kişileri, durdurdu. Üst araması yapılan şüphelilerin Genel Bilgi Tarama (GBT) sistemi üzerinden, suç kayıtlarına da bakıldı.

Trafik ekipleri ise, belirlenen noktalarda, yol daraltması yaparak, şüpheli görülen  araçları durdurdu. Ehliyet ve sürücü belgeleri incelenen sürücülere, alkol kontrolü yapıldı. Durdurulan araçlar ve içindekiler,  motosikletli asayiş ekipleri tarafından tek tek arandı. İşyerleri ve kafelere giren polisler, çalışma ruhsatları ve izin belgelerini kontrol etti. Kapalı alanlarda sigara içilip içilmediği denetlendi.

Kaynak: Habip Atam - sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "İstanbul'da 5 bin polisle huzur operasyonu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete