Günün Videosu

PYD lideri Müslim: Süleyman Şah operasyonu günü Türkiye’deydim

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Genel Başkanı Salih Müslim, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Süleyman Şah Türbesi’ne gerçekleştirdiği operasyon günü Türkiye’de olduğunu ve hükümetle işbirliği yaptığını söyledi.
Türkiye olası bir IŞİD saldırısına karşılık Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi’ni ve türbeyi korumakla karakolu bir geceyarısı operasyonuyla taşımış, Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümetin operasyonda PYD ile işbirliği yaptığı iddiasını reddetmişti.

Müslim, operasyonun gerçekleştiği 22 Şubat 2015 günü Türk yetkililerle koordinasyon için İstanbul’da olduğunu belirterek, “Onlar inkâr edebilir. Ama operasyon için İstanbul’daydım. Kriz masasıyla ilişkideydim o zaman” diye konuştu.

‘Türkiye’den PYD mevzilerine yönelik atış henüz durmadı’

TSK’nın PYD kontrolündeki Kürt mevzilerine yaptığı top atışlarının yaklaşık bir aydır devam ettiğini ifade eden Müslim, “Türkiye’den PYD mevzilerine yönelik atış henüz durmadı. Sınır ihlalleri her yerde oluyor” dedi.

Top atışları sebebiyle Türkiye ve PYD arasındaki gerginlikle ilgili ellerinden her geleni yaptıklarını söyleyen PYD lideri, “Oradaki oluşumlar kendini yönetmek için bir karara varıyorlarsa buna kimsenin müdahale hakkı yoktur” diye konuştu.

‘PKK ile ilişkimiz yok, Öcalan’ın fikirlerini benimsiyoruz’

Davutoğlu’nun PKK’nın Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve PYD’yle ilişkili olduğu iddiasını da reddeden Müslim, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın fikirlerini benimsediklerini söyledi.

Türkiye’nin Suriye’ye sınır ötesi operasyon düzenlemeyeceğini düşündüğünü kaydeden Müslim, şunları söyledi: “Biz rejimin gelmesini istemiyoruz hiçbir şekilde. Ancak Nusra ve DAEŞ’in de orada kalmasını istemiyoruz.”


Kaynak: Hürriyet’ / Tolga Tanış

    :

    :

    :

    :

    "PYD lideri Müslim: Süleyman Şah operasyonu günü Türkiye’deydim" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete