Özgecan davasında kritik gün

Tarsus’ta, Ahmet Suphi Altındöken’in kullandığı minibüste saldırıya uğrayan ve hunharca öldürülen Özgecan Aslan cinayetinin 3. duruşması, yarın Tarsus Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

İNDİRİM Mİ, MÜEBBET Mİ?


Davayı, Karşı Gazete'ye değerlendiren Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, yarın karar beklediklerini ve "ağırlaştırılmış müebbet" çıkmasını umduklarını söyledi.

"KADINA UZANAN ELLER, CEZA İLE KIRILIR..."

"Özgecan davası bizim için bir milattı. Aile bireyleri dışından gelen bir saldırı olarak, herkesin, her an tehdit altında olduğunu gösteren, vahşice bir toplu taşım aracında öldürülebileceğini gösteren bir örnekti." diyen Güllü,

 "Bu davada kırmızı elbise giydi, tahrik etti, kocasını zorluyordu vb. bahaneler yok" değerlendirmesi yaptı. Güllü şöyle konuştu:

"AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET BEKLİYORUZ"

"Bu dava için bir indirim beklemiyorum" yorumu yapan Güllü, "Hakîmin davada aldığı diğer kararlar gibi bu kez de doğru karar vereceğini düşünüyorum. İstanbul Sözleşmesi'nin gereği olarak ceza yasasının en ağır maddelerinin işlerlik kazanmasını umuyorum.

Bu bir örnek olsun. Biz de duyuralım, 'kadına uzanan eller, cezalar ile kırılır' diyelim. Ben ağırlaştırılmış müebbet bekliyorum... Öldürmesi ardından tacizde bulunması, ellerini keserek yakması hunharca eylemler...

Bir insanın yapacağı  türden eylemler değil. İnsanlık dışı bir mahlukatın yapacağı bir eylem... Hukuktan beklentim, indirim olmamasıdır. Kadın örgütleri olarak takipteyiz.


'ÖZGECAN YASASI' YERİNE EĞİTİM...

'Özgecan yasası çıksın, cezalardaki indirimler kaldırılsın' filan diyorlar ya ...  İstanbul Sözleşmesi'nde zaten kadına yönelik şiddetle ilgili herşey var.

Yasalarda değişiklik yerine uygulama ve hakimlerin eğitilmesi konusuna eğilmek, çok daha doğru sonuçlar yaratacaktır."


Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Özgecan davasında kritik gün" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete