Metin Feyzioğlu: Gazetecilerin tutuklanmasının amacı baskı kurmak

MİT TIR'ları soruşturması ardından yaşanan 'haksız tutuklamaları' Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu'na sorduk.
Burak EKİCİ | ÖZEL | KARŞI GAZETE

'MİT TIR'ları soruşturması sonrası gazeteciliğin asli vazifesi olan 'Halkı Bilgilendirme' görevini yerine getiren Can Dündar ve Erdem Gül tutuklanmıştı.

Gül ve Erdem'e sivil toplum kuruluşlarından destek yağarken Karşı Gazete olarak yaşanan hukuksuzluğu Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu'na sorduk...

Tutuklama kararı ile ilgili olarak 'Bırakın tutuklamayı, soruşturma bile açılamaz' ifadesini kullanan Feyzioğlu şu değerlendirmeleri yaptı;

TUTUKLAMALARIN AMACI 'BASKI KURMAK'

Bir haberden dolayı bırakın tutuklamayı, soruşturma bile kabul edilemez. Böyle bir şeyi 2015 Türkiye'sinde tartışmak gereksizdir. Fakat tutuklama kararından yola çıkarak şunu söyleyebiliriz ki; soruşturmanın sebebi baskı kurmaktır. Verilen ceza keyfi bir cezadır. Kaldı ki İnsan Hakları Mahkemesi'nin içtihadı da böyle bir haberin toplumu ilgilendirmesi sebebi ile yayınlanabileceğini ifade etmektedir.

GAZETECİ HABER KAYNAĞINI AÇIKLAMAYA ZORLANAMAZ

Gazeteci haberin içeriği ile ilgili eğer "sır" diyorsa yetkili makamlar o sırrı kimin sızdırdığını araştırabilirler. Fakat bu yapılırken gazeteci, haber kaynağını açıklaması konusunda asla zorlanamaz.

Burak EKİCİ | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Metin Feyzioğlu: Gazetecilerin tutuklanmasının amacı baskı kurmak" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete