Kılıçdaroğlu'ndan Bülent Arınç yorumu

Kılıçdaroğlu, Bülent Arınç'ın AKP'yi sarsan açıklamaları hakkında konuştu.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında, gündeme dair önemli soruları yanıtlıyor.

İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları:

BÜLENT ARINÇ'IN AÇIKLAMALARI HAKKINDA...

Bana sorarsanız, Erdoğan’ın mı dediği doğrudur?, Bülent Arınç’ın dediği mi doğrudur? diye. Bana kalırsa, Arınç dedikleri doğrudur. Bazı şeyleri samimi olarak dile getiriyor fakat eleştirdiğim yönleri de var. Özellikle, “Ankara’yı parsel parsel sattılar” dedikten sonra hiçbir açıklamada bulunmadı.

AKP’nin kendi içnide güneş görmemiş gerçekler var. Bu olaylar açık açık konuşulsa, belki biz iktidarın gerçek yüzünü görebileceğiz.

AKP’nin tek bir yöneticisi var, o da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Atılacak her adımda ona danışılıyor.  Dolmabahçe’deki görüşmeden Erdoğan’ın haberinin olmaması mümkün değil.

AKP’de farklı sesler çıktı ama baskıyla sözlerini geri çektiler. Arınç’ın AKP’de özgül bir ağırlığı var. Arınç bile patlama noktasına gelmiş, vicdanen rahatsız olmuş demek ki.

ESKİ AKP'LİLER YENİ PARTİ KURACAK MI?

AKP’de ihaleleri, rantları dağıttığı sürece herhangi bir ayrışma olmayacaktır. Geçmişte de böyle durumlar oldu fakat bir süre sonra sular duruldu.

HAKİKATLERİ SÖYLEMEYECEKSE HİÇ KONUŞMASIN

Eleştirdiğim yönü de bu. Arınç çok şey biliyor ama söylemiyor. Arınç’ı rahatsız eden birçok unsur var. Daha önce de buna benzer çıkışları oldu. Sayın Bülent Arınç’a bildiklerini söylememek yakışmıyor. Kul hakkı yiyene karışmıyorsanız o  suça ortak oluyorsunuz demektir. Arınç gün yüzü görmemiş hakikatleri söylemeyecekse hiç konuşmasın.

Arınç-Erdoğan arasındaki gerilim sadece ikisini değil tüm devleti ilgilendiren bir konudur.

Arınç bakanlık döneminde TRT’yi kendi yayın organı gibi kullanmıştır.

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu'ndan Bülent Arınç yorumu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete