close

TKP pankartı için 6 kişiye hapis cezası

"Katil hırsız Erdoğan Kocaeli'den defol" pankartı nedeniyle 6 TKP üyesine hapis cezası verildi.
İzmit’te düzenlediği mitingin öncesi "Hırsız Katil Erdoğan" pankartı astıkları gerekçesiyle TKP üyesi 6 kişiye hapis cezası verildi. 

Kocaeli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında TKP üyeleri İlker Kasımoğlu, Berkay Turgut, Ozan Yılmaz ve Deniz Şahin katılarak savunmalarını yaptı. Sanıklar, "Hırsız katil Erdoğan Kocaeli’nden defol" yazılı pankartın eleştiri sınırı içinde olduğunu ve siyaset yapma hakkını kullanarak astıklarını söyledi.

AVUKATLARDAN SİYASİ SAVUNMA

Tutuksuz sanıkların son duruşmasında söz alan avukatlar, gerçekleşen fiilin siyaseten eleştiri sınırları kapsamında kabul edilmesi gerektiğini, konuya ilişkin Avrupa İnsan hakları Sözleşmesi ve Anayasa’dan doğal haklar olduğunu belirterek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile Türkiye’de benzer davalarına bakan mahkemelerin verdiği beraat kararlarının dikkate alınmasını istedi. Avukatlar, "Hırsız katil Erdoğan’’ sloganının, bir siyasi parti genel başkanı sıfatına yönelik olduğunu, Erdoğan’ın hırsılık ya da cinayet suçundan sabıkası bulunmamasına rağmen kamuoyunda oluşan genel kanıyı tanımlaması açısından kullanıldığını ifade ederek, savcılıkça öne sürülen hakaret suçunun oluşmadığını belirtip beraat karar verilmesini talep etti.

KARAR

Duruşma hakimi, savunmalar sonrası açıkladığı kararında, sanıklardan Deniz Şahin ve İbrahim Kerem Karagöz’ün 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılması ve hükmünaçıklanmasının ertelenmesine karar verdi. Kararda, sanıkların, karara 7 gün içinde itiraz hakkı da saklı tutuldu. Diğer sanıklar İlker Kasımoğlu, Berkay Turgut, Ozan  Yılmaz ve duruşmada bulunmayan Hasan Ercan Bekçi’ye de 11 ay 20 gün ceza verildi. Bu ceza, daha sonra temyiz yolu açık olmak üzere ve 7 eşit taksitte ödemek koşuluyla 7 bin 20’şer lira para cezasına çevrildi.

Kaynak: İleri Haber / Barbaros Tantan

    :

    :

    :

    :

    "TKP pankartı için 6 kişiye hapis cezası" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete