​CHP'li Belediye'nin ihlali, Sayıştay raporunda

CHP'li Çankaya Belediyesi'nin toplu sözleşme ihlali, Sayıştay raporunda...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

SAYIŞTAY: "ÇANKAYA BELEDİYESİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ HÜKÜMLERİNE UYMUYOR"


Sayıştay'ın 2014 yılı denetim raporlarında, Ankara'nın Çankaya Belediyesi yönetimi, toplu iş sözleşmesi konusunda uyarıldı.

"Çankaya Belediyesi'nde çalışan işçilere  yaptırılan vardiyalı çalışmalarda İş Kanunu'nda ve toplu iş sözleşmesinde belirtilen hükümlere uyulmadığı tespit edilmiştir." denilen raporda, 4857 sayılı İş Kanunu'nun “Gece süresi ve gece çalışmaları” başlıklı 69'uncu maddesine ve Çankaya Belediyesi'nin imzaladığı  15.02.2014 ile 14.02.2016 tarihlerini kapsayan toplu iş sözleşmesinin “Vardiya Usulü Çalışma” başlıklı 38'inci maddesine atıf yapıldı.

SAYIŞTAY: "24 SAAT KESİNTİSİZ DİNLENMEK, İŞÇİNİN HAKKI"

Raporda, "Çankaya Belediyesi'nde çalışan işçiler için düzenlenen işçi puantajlarının incelenmesinde bazı aylarda vardiya değişimlerinde işçilere kesintisiz olarak verilmesi gereken 24 saatlik sürenin verilmediği görülmüştür. Ayrıca bazı aylarda düzenlenen puantajlar incelendiğinde ise 24 saatlik kesintisiz süre verilmiş olmasına rağmen hafta tatili ücretinin iki gün üzerinden verildiği görülmüştür." denildi.

İşçilerin gece çalışma usulleri, vardiyalara göre verilmesi gereken izinler, gece çalışmasında ödenecek ücret, hafta tatilinin ücreti konusunda haksızlığa uğradığı tespiti yapan Sayıştay Denetçileri; 2015 yılı denetimlerinde bu konunun özellikle takip edileceği uyarısında bulundu.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​CHP'li Belediye'nin ihlali, Sayıştay raporunda" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete