close

10 Kasım'da Atatürk'e hakaret, RTÜK gündeminde

CHP'nin RTÜK üyesi İsmet Demirdöğen, Akit gazetesinin 10 Kasım'da yaptığı çirkin hakaret hakkında Karşı Gazete'ye açıklamada bulundu.
KARŞI GAZETE | ÖZEL 

"ATATÜRK'E HAKARET EDENLER, SEÇİM SONUÇLARINDAN DESTEK ALIYOR"


Hedef gösterme alışkanlığından vazgeçmeyen  Akit, bu kez Atatürk'ü hedef aldı. Akit Gazetesi'nin televizyon kanalı Akit TV'de, 10 Kasım'da "Zulüm 1938'de son buldu" sözlerinin yer alması, vatandaşların tepkisine neden oldu.  

Atatürk'e hakaret içeren haberler ve yayınlar nedeniyle, vatandaşlar da bugün RTÜK'ü şikayet yağmuruna tuttu.

Atatürk'e yönelik maksatlı yayınlarla ilgili olarak Karşı Gazete'ye konuşan CHP'nin RTÜK üyesi İsmet Demirdöğen, "Ülkenin kurucusuna ve kurtarıcısına hakaret etmeyi kendilerine görev sayanlara, bugün yaşadıkları toprakları o  sövdükleri büyük Önder'e borçlu olduklarını hatırlatmak isterim. " sözleriyle yayınlara tepki gösterdi.

Demirdöğen şöyle konuştu:

"10 KASIM'I ATATÜRK'E HAKARET ETME GÜNÜ OLARAK DEĞERLENDİRDİLER"

"Seçim sonuçlarından cesaret alan kimi çevreler 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nü, 10 Kasım Atatürk'e  hakaret  etme  günü olarak değerlendirdiler. Bunların ülkeyi yönetenlerden cesaret aldıkları  da gün gibi ortada. Ülkenin kurucusuna ve kurtarıcısına hakaret etmeyi kendilerine görev sayanlara, bugün yaşadıkları toprakları, sövdükleri büyük Önder'e borçlu olduklarını hatırlatmak isterim. 

"ATATÜRK'Ü BU TÜR YAYINLARLA AŞAĞILAYAMAZSINIZ"

Atatürk'ü bu tür yayınlarla aşağılamanız mümkün değildir, olsa olsa kendi seviyenizi bir kez daha belli etmiş olursunuz.   Bu konuda  duyarlı yurttaşlar Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nu  (RTÜK) şikayet yağmuruna tuttu.  Telefonla  şikayet sistemi ve internet sitesi kilitlendi...  Elbetteki bu konular değerlendirecek, raporlar gelecektir. "

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr
 


    :

    :

    :

    :

    "10 Kasım'da Atatürk'e hakaret, RTÜK gündeminde" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete