CHP'de kurultay öncesi ilk hesaplaşma!

CHP'de çarşamba günü yapılacak olan katip üyelik seçiminde Genel Merkez, parti içi muhalefetin gücünü sınayacak...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

CHP'DE İLK HESAPLAŞMA ÇARŞAMBA...


Olağanüstü kurultay için  imza toplama çabalarının sürdüğü Cumhuriyet Halk Partisi'nde parti içi muhalefet ile genel merkezciler ilk kez karşı karşıya gelecek.


MHP ve HDP'nin oylarının düşmesi ile üçe yükselen CHP'nin katip üyeliği için yarış çarşamba günü...

Adaylardan birinin Muharrem İnce'nin genel başkanlığına destek veren Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü olması, gözleri seçime çevirdi.


KILIÇDAROĞLU "KARIŞMAYIN" DEDİ AMA...

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun "parti içi ayrışma ve kavga görüntüsü yaşanmasın, Köprülü'nün adaylığına hatta seçilmesine engel olunmasın" dediği belirtilse de yeni milletvekillerinin Köprülü'ye sıcak bakmadığı biliniyor... MYK üyeleri ve genel merkez ekibinin de tepki göstermesi halinde çarşamba yapılacak katip üyelik ve grup başkanvekilliği seçiminin tartışmalı geçmesi büyük olasılık.

İLK SINAV KATİP ÜYELİK

Bir yanda İnce'ye destek veren Köprülü, diğer yanda ise Kılıçdaroğlu'na destek açıklayan isimlerin yarışacağı seçimde, parti içi muhalefet de ilk sınavını verecek...

Köprülü'nün yanısıra Kılıçdaroğlu'na destek açıklayan Antalya Milletvekili Devrim Kök, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ve Burdur Milletvekili Mehmet Göker'in de katip üye adayları olduğu konuşuluyor.

KÖPRÜLÜ'NÜN SEÇİM BÖLGESİNDE KONGRELER DURDURULDU!

CHP Genel Merkezi, geçen cuma günü İnce'ye destek açıklayan Köprülü'nün seçim bölgesi Tekirdağ'ın Çorlu, Süleymanpaşa ve Çerkezköy ilçelerindeki seçim sürecinin durdurulması talimatı vermişti.

GENEL MERKEZ'DEN TEKİRDAĞ'A 'DELEGE' KONTROLU

CHP Genel Merkezi'nden Tekin Bingöl ve Gürsel Tekin imzasıyla gönderilen genelgede; söz konusu üç ilçeden istenen tutanakların ve listelerin  Genel Merkez'e gönderilmediği, seçimlerin sağlıklı bir ortamda   yapılmadığı, üç gün önceden asılması gereken listelerin hala asılmadığının tespit edildiği ifade edilmişti. 

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "CHP'de kurultay öncesi ilk hesaplaşma!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete