'MİT TIR'ları soruşturması ile askere yine kumpas mı kuruldu?

MİT TIR'ları soruşturmasında 2 general ve 1 üst düzey üst düzey subay tutuklanmıştı. Avukat Celal Ülgen 'MİT TIR'ları skandalı sonrası yaşanan tutuklamaları Karşı Gazete'ye değerlendirdi.
Burak EKİCİ | ÖZEL | KARŞI GAZETE

Ocak 2014'te Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Aydın, Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu tutuklanarak cezaevine gönderildiler. 

MİT TIR'ları soruşturması nedeni ile yaşanan tutuklamaları ve Rusya'nın Türkiye ile ilgili IŞİD iddasını avukat Celal Ülgen'e sorduk...

Üst düzey subaylara yapılan tutuklamayı bir 'KUMPAS' olarak gördüğünü ifade eden Ülgen şu açıklamalarda bulundu;

Ben bu yaşanan olayı yeni bir kumpas dalgası olarak görüyorum. Çünkü düşünün ki bir Cumhurbaşkanı önce 'İnsani yardım malzemesi gidiyordu' şeklinde bir savunma yapıyor ve bu insani yardım malzemesini durduran, durdurmaya çalışan kişilerle ilgili 'ajan-casus' suçlamasında bulunuyor. Arkasından öyle bir noktaya geliyor ki 'Silah olsa ne olur... Olmasa ne olur' diyor. Bu üslup bu olaya bakış tarzı herşeyi anlatmaya yetiyor.

İnsani malzeme gönderiyorsan niçin gizli? Böyle bir şeyin gizli olması mümkün değil.

İnsani malzeme göndermiyorsan neden doğruyu söylemedin?

Kamuoyunu neden yanılttın?

Buna neden gereksinim duydun?


Generaller ve gazetecilerin ( Can Dündar- Erdem Gül) tutuklanması ile Putin'in Türkiye-IŞİD söylemleri arasında bir bağlantı olabilir mi?

Bu konunun gizlenmek istendiğini düşünüyorum. Kamuoyunun dikkatini bu konunun dışına aktarmak için özel bir çaba sarfedildiği görülüyor. Tahir Elçi'nin öldürülmesi... Rus jetlerinin bombalanması...

Yaşananların hepsi belli bir bilgiyi, dikkati bir yönden alıp başka bir yöne aktarmak gibi geliyor bana...

EĞER IŞİD'TEN PETROL ALMAK GİBİ BİR FİİL GERÇEKLEŞTİYSE..."

IŞİD'ten petrol alma savına inanmak istemiyorum. Her türlü işbirliği söylenebilir, fakat 'IŞİD'ten petrol almak' gibi bir fiil gerçekleştiyse bu aynı zamanda uluslararası savaş suçu kapsamına girer.

"TÜRKİYE ZARAR GÖRÜR"

Eğer böyle birşey Türkiye zarar görür hem de yöneticiler zarar görür. Bu nedenle 'Türkiye IŞİD'ten petrol alıyor' gibi bir cümlenin dillendirilmesinden yana değilim, ama bir kuşku bir bilimsel şüphe her zaman yararlıdır. Bu şüpheyi taşımak da bir yurttaşlık görevidir. Bu şüpheyi taşımaya devam ediyorum.

Burak EKİCİ | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "'MİT TIR'ları soruşturması ile askere yine kumpas mı kuruldu?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete