'Vizesiz AB' açıklamalarına dikkat çeken yorum

Vizesiz AB, 3 milyar Euro, 17. Fasıl... Bayram değil, seyran değil AB neden vize konusunu gündeme getirdi?
KARŞI GAZETE | ÖZEL

"VİZE SERBESTİSİ İÇİN TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDE TAM 72 ŞART VAR!"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'tarihi toplantı' olarak tanımladığı ve  Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin canlandırılacağını açıkladığı AB- Türkiye Zirvesi'nden gerçekten vize serbestisi çıktı mı? 3 milyar Euro ve 17. Faslın açılması ne anlama geliyor?

Karşı Gazete, emekli büyükelçi ve eski CHP milletvekili Faruk Loğoğlu ile konuştu.

"2016’DA VİZELERİN KALKMASI DİYE BİR ŞEY YOK!"


Başbakan Davutoğlu'nun sözlerinin gerçek okumasının çok farklı olduğunu vurgulayan Loğoğlu, vize serbestisi için  72 ayrı şartın yerine getirilmesi gerektiği uyarısı yaparak "2016’da vizenin kalkması diye bir şey yok!" ifadesini kullandı.

"Vizelerin kaldırılması konusunun AB tarafından değerlendirmeye alınması için Türkiye'nin
72 ayrı şartı yerine getirmesi gerektiğini söyleyen, bu şartların da İktisadi Kalkınma Vakfı'nın çalışmasında ortaya konulduğunu anlatan Loğoğlu, 'vize serbestisi, çok aldatıcı ve yanıltıcı bir ifade."
diye konuştu.

 "Elbette Türkiye, yolsuzluklar, adalet  vb. konulardaki yükümlülüklerini yerine getirirse AB olumlu bir değerlendirme yapacaktır  ama tüm koşullar yerine getirilse bile  AB yine de vizeleri kaldırma mecburiyetinde değil." ifadesini kullanan Loğoğlu, 3 milyar Euro içinse "rüşvet" eleştirisi yaptı. Loğoğlu şöyle konuştu:

"AÇILACAK DENİLEN 17. FASIL ÇOK DA ÖNEMLİ DEĞİL"

”17. Faslın açılması da çok önemli değil. Çok sıradan bir fasıl... Zaten büyük ölçüde gereği yapılmıştı. Artık açılmış, açılmamış çok da önemli değil.

Ama şöyle bir anlamı var: Katılım müzakerelerinin can çekişme aşamasında dahi olsa, hala canlı olduğu izlenimi yaratması açısından olumlu denilebilir.

"AĞIZIMIZA BİR PARMAK SON TÜKETİM TARİHİ GEÇMİŞ BAL..."

Ama asıl 23. ve 24. Fasıllar adalet ve yargı ile ilgili olanlar açılmış olsaydı, AB Türkiye'nin katılımını gerçekten ciddiye alıyor anlamına gelirdi. Tüm bu açıklamalar, ağzımıza, son tüketim tarihi geçmiş bir parmak bal çalmaktan ibaret!

"AB, SIĞINMACILAR TÜRKİYE'DE KALSIN DİYE 3 MİLYAR EURO RÜŞVET VERİYOR!"

Geri Kabul Antlaşması'na göre Türkiye'nin bazı yükümlülükleri elbette var ama onu unutalım, esas sıkıntı 3 milyar Euro rüşvet karşılığında AB diyor ki; "Suriyeli sığınmacıları sen ülkende tutacaksın! Sakın bizim oralara gönderme... Bu sözlerin açıklaması budur!

"DAVUTOĞLU ZİRVEYE EZİKLİK İÇİNDE GİTTİ"

Yeni Hükümet, içerinde dışarıda çok sıkışık durumdu. Rusya, Suriye krizi ; içerde Tahir Elçi'nin öldürülmesi, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması...

Bunlar Hükümeti çok bunaltmış durumda... Davutoğlu o zirveye böyle bir eziklik içinde gitti ve bulduğunu aldı.  İçinde fırtınalar esmiş olabilir ama her şartı olduğu gibi kabul etti, olumluymuş gibi kabul etti...

Yani vizesiz AB konusunda kamuoyunun çok daha duyarlı ve dikkatli olması gerekiyor."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "'Vizesiz AB' açıklamalarına dikkat çeken yorum" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete