Levent Gök: "Cumhurbaşkanı milletvekili pazarı mı açıyor?"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Erdoğan’ın, “330’u sağladıktan sonra da bunu referanduma sunarız” sözüne, "Cumhurbaşkanı milletvekili pazarını mı açıyor" karşılığını verdi.
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “330’u sağladıktan sonra da bunu referanduma sunarız” sözüne, “Cumhurbaşkanı bir milletvekili pazarının açılacağını ifade ediyor. O 14 kişiyi bulmak için Cumhurbaşkanı milletvekili pazarını mı açıyor, bunu mu demek istiyor, borsa mı var, kimlerle neler görüştü, kapalı kapılar ardından kirli ilişkileri sürdüren bir Cumhurbaşkanı var” dedi.

Gök, TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“CUMHURBAŞKANI HADDİNİ BİLECEK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “330’u sağladıktan sonra da bunu referanduma sunarız” sözüne ilişkin Gök, şu açıklamayı yaptı:

“Anayasanın değiştirilmesine karar verecek olan organ TBMM’dir. TBMM’de bu yetkisini hiç kimseye devredemez. Cumhurbaşkanı durup dururken Meclis’in üzerine bir vesayet kurmaya, AKP’yi tehditle, şantajla baskı altına almaya kalkmasın. Cumhurbaşkanı haddini bilecek ve anayasal sınırlar içerisinde yerinde oturacaktır. Ne demektir 330’u buluruz, kim adına konuşuyor Cumhurbaşkanı yani ‘330’u buluruz’ derken tarafı neresi, bir kere onu ifade etsin.

“CUMHURBAŞKANI BİR MİLLETVEKİLİ PAZARININ AÇILACAĞINI İFADE EDİYOR”

Cumhurbaşkanı bir kez daha suç işliyor. Kaldı ki Cumhurbaşkanı’nın son derece bu söylemleri sakıncalı ve tehlikeli, Cumhurbaşkanı bir milletvekili pazarının açılacağını ifade ediyor. AKP’nin sayısının 317 ve Meclis Başkanı’nın AKP’li olduğunu farz edersek Meclis’te oy kullanabilecek AKP’li üye sayısı 316 yani 14 üyeyi dışarıdan bulmaları gerekiyor ki 330 sayısıyla anayasa değişiklikleri olacaksa referandum yoluyla halka gidebilsin. O 14 kişiyi bulmak için Cumhurbaşkanı milletvekili pazarını mı açıyor, bunu mu demek istiyor, borsa mı var, kimlerle neler görüştü, kapalı kapılar ardından kirli ilişkileri sürdüren bir Cumhurbaşkanı var, bu sözü son derece sakıncalıdır, demokrasi açısından da sakıncalıdır, cumhurbaşkanının yetkileri ve görevleri açısından son derece sakıncalıdır, böyle bir tabloyu kabul edilmesi mümkün değildir.

Cumhurbaşkanı iç siyasetin içine boğazına kadar saplanmıştır, bu sürdürülebilir bir tutum değildir, anayasal suç işlemeye halen devam etmektedir.”

“O KİRLİ BİR PAZARLIKLARI KİRLİ İLİŞKİLERİ ORTAYA SAÇMAKLA MEŞGUL”

Muhataplarının Meclis Başkanı olduğunun altını çizen Gök, “ Bizim muhatabımız Cumhurbaşkanı değil, bizim muhatabımız Meclis Başkanı ve Meclis’teki diğer partiler, Cumhurbaşkanı bir şekilde konuşuyor ama konuştuklarıyla da anayasal suç işlemeye devam ediyor, biz kesinlikle Cumhurbaşkanını muhatap almıyoruz, bizim muhatabımız Meclis Başkanı’dır. Biz Meclis Başkanı’nın davetine uyarak Perşembe günü arkadaşlarımızı Uzlaşma Komisyonu’nun toplantısına göndereceğiz. Cumhurbaşkanı’nın iddiaları ve söylemleriyle meşgul değiliz. O kirli bir pazarlıkları kirli ilişkileri ortaya saçmakla meşgul, anlaşılıyor ki bir milletvekili transferi, milletvekili pazarlığı yapacağı duygusunu ve düşüncesini şu anda kamuoyuna alıştırmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı elini bu işlerden çeksin.” 

    :

    :

    :

    :

    "Levent Gök: "Cumhurbaşkanı milletvekili pazarı mı açıyor?"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete