'Rus uçağının düşürülmesinin arkasında ABD var'

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, koalisyon uçalkarının Deyr Ez Zor'daki bir ordu kampını vurduğunu öne sürdü. Şam'dan bir kaynak da 4 askerin öldüğünü, 16'sının da yaralandığını söyledi.
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait uçakların, büyük kısmı IŞİD’in elinde olan Deyr Ez Zor’daki bir ordu kampını vurduğunu duyurdu.

Reuters ajansı, açıklamanın doğrulanmasının, koalisyon güçlerinin ilk kez Suriye ordusunu vurduğu anlamına geleceğini yazdı.

Öte yandan Suriye hükümetinden bir kaynak, RİA Novosti’ye verdiği demeçte olayı doğruladı:

“Hava saldırısı Deyr Ez Zor’da Suriye ordusuna ait ve mühimmatın olduğu kampı vurdu. Elimizdeki bilgilere göre, 4 asker öldü, 16 asker de yaralandı. 2 tank da hasar gördü."


"WASHİNGTON'UN TAVSİYESİ OLMADAN"

Morozov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rus savaş uçağını vurma kararını tek başına "Washington'un tavsiyesi olmadan" alamayacağını ve bundan yola çıkarak Türkiye'nin ileride hangi adımları atacağına ilişkin sonuçlara varılabileceğini belirtti.


ABD Dışişleri Bakanı'nın Suriye'deki Rus uçakları ile uyarıda bulunduğunu hatırlatan Morozov şu şekilde devam etti:


"ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Rusya'nın bu şekilde hareket etmeye devam etmesi halinde uçaklarının düşmeye başlayacağını söylediğini hatırlıyoruz, işte Su-24 tipi uçağımız düştü. Bunun diğer taraftan olacağını düşünüyorduk, ama kendi partnerimizden müttefikimizden oldu."

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "'Rus uçağının düşürülmesinin arkasında ABD var'" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete