DİSK'ten hükümete çağrı

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Hükümet'e seslenerek "Söz verdiniz, sözünüzü tutunuz. Siyasi ahlak gereği de bunu yapmak zorundasınız. Amasız, ayrımsız, herkese güvenceli kadrolu iş" dedi.
DİSK'in Türkiye genelinde başlattığı taşeron işçileri kadro imza kampanyası kapsamında İzmir'de Büyüşehir Belediyesi önünde kurulan imza stantında DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı basın açıklaması yaptı.

Sarı, seçim sürecinde tüm siyasi partilerin taşeron işçilere kadro vaadinde bulunduğunu, ancak seçim sonrası bu sözlerden vazgeçme çabası içinde olduklarını öne sürdü.

Hükümet'in verilen sözleri siyasi ahlak gereği tutması gerektiğini belirten Sarı, DİSK'in üzerine düşeni yaparak, sözlerin takipçisi olduğunu açıkladı.

Bu nedenle İzmir'in 16 ayrı yerinde stantlar kurduklarını ve imza toplamaya başladıklarını belirten Sarı, 18 Aralık Cuma günü de yarım gün iş bırakma eylemi yapacaklarını ve sendika önünden yürüyüş gerçekleştireceklerini söyledi.

'SÖZÜNÜZÜN ARKASINDA DURUN'

Sarı, İzmir'den TBMM'ye seçilen CHP, AKP ve HDP milletvekillerine de çağrıda bulundu. İzmir sokaklarında adayken verdikleri taşeronlara kadro sözünün arkasında durmalarını bunun gerçekleşmesi için çaba göstermelerini isteyen Sarı, "İlk olarak da gelin İzmir'in 16 ayrı yerinde kurduğumuz stantlarda taşeronlara kadro için imza atın" dedi.

Açıklama sırasında 'Ayrımsız, kayıtsız, şartsız tüm taşeron işçilere kadro', 'Kadro için yürüyoruz', 'Kadro lütuf değil haktır' pankartları açıldı. DİSK temsilcileri 'Susma haykır, taşerona hayır' sloganı attı.

DİSK'in imza kampanyasında ilk imzaları da Sarı, HDP İl Başkanı Cavit Uğur ve desteğe gelen KESK ve Tüm-Bel-Sen yöneticileri attı.

Kaynak: cumhuriyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "DİSK'ten hükümete çağrı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete