Doktorlardan Güneydoğu uyarısı

Türk Tabipler Birliği'nden Bakan Müezzinoğlu ve Ala'ya mektup: "Tıbbi bakım yapılamıyor hastalar sakat kalacak!"
Türk Tabipler Birliği, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve İçişleri Bakanı Ala’ya, terör nedeniyle vatandaşın ve doktorların durumunu anlatan mektup gönderdi. Güneydoğu’nun röntgeni çekildi, sorunlar anlatıldı.

Güneydoğu’nun bazı ilçelerinde sokağa çıkma yasakları, yollardaki barikatlar, patlayıcı maddeler, insan sağlığını da büyük ölçüde etkilemeye başladı. Doktorların bir kısmı terör örgütü PKK’nın baskıları ve bu yüzden hastaneye gidişlerinin engellenmesi sonucu görev yapamaz hale geldi. Hamileler, doğum için götürülemediği için doğumların çoğu artık evlerde yaptırılıyor. Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan’ın, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya gönderdiği mektubu SÖZCÜ’ye açıklayan TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Prof.Dr. Özden Şener, iki bakanın, doktorları ve onların örgütünü “yok” saydığını belirtti. Mektupta şöyle denildi:

‘HİZMETLER DURMA NOKTASINDA’

Üyelerimizden, Tabip Odası yöneticilerimizden edindiğimiz bilgilere göre, terör nedeniyle başta Cizre olmak üzere bazı ilçelerimizde tıbbi bakım ve acil tıp-müdahale hizmetleri artık durma noktasına gelmiştir.
Sağlık çalışanları hastaneye ulaşamıyor. Bazı hastanelerimizde sağlık hizmeti artık verilemiyor.

Ambulanslar abluka altındaki mahallelere giremiyor. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle yurttaşlar kendi olanaklarıyla hastaneye ulaşamıyor. Sağlık çalışanları, sivil insanlar, çocuklar öldürülüyor.
Özellikle acil tedavi gerektiren kimi hastaların hayatlarını kaybetme ya da kalıcı sakatlık riskinin yanında diyaliz hastalarının diyalize giremiyor. Sıkça uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle (Güneydoğu’da) ortaya çıkan yiyecek ve su sıkıntısı, elektrik kesintileri sonucu ciddi bir halk sağlığı sorunu yaşanıyor.

Yiyecek temini için bile olsa, sokağa çıkanlar, çocuklar, yaşlılar kurşunlara hedef olabiliyor.

Türk Tabipleri Birliği olarak Bakanlığınızın sağlık hizmetlerinin verilebilmesi için gerekli önlemlerin ivedilikle alınmasına, ihtiyacı olan herkese bakım verilmesine, sağlık personelinin ve sağlık tesislerinin korunması yükümlülüğünü yerine getirmesine dair umudumuz giderek sönüyor.

‘ÖLÜMLERE SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ’

TTB Merkez Konseyi Başkanı Bayazıt İlhan mektubunda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan şu istekte bulundu. “Halkın ve tek tek her yurttaşın sağlığından birinci derecede sorumlu olan Sağlık Bakanlığı’na bu sorumluluğu hatırlatmak zorunda kalmış olmaktan dolayı üzgünüz. Bu şartlar altında Türk Tabipleri Birliği’nin sessizce felaketi beklemesi, ölümlere seyirci kalması mümkün değildir.”

Kaynak: Saygı Öztürk / Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Doktorlardan Güneydoğu uyarısı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete