AKP kadın cinayetlerinin üzerini kapatıyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Özgecan Aslan davasını değerlendirirken bile kadın cinayetlerinin üstünü kapatan bir açıklama yaptı.
Oysa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı dahi kadınlatın talebini görmezden gelemeyerek “Özgecan Yasası’nın maddelerinin uygulanmış olması sevindirici” açıklamasında bulunmuştu.

Bakan Ramazanoğlu: “Biz şiddeti toplumsal olarak algılıyoruz..Sadece bunlardan kadını algıladığımız zaman diğer şiddetleri kapatmış oluyoruz.”dedi.

Bu açıklama esasen kadınların kadın oldukları için artan rakamlarla öldürüldüğü ülkemizde bu açıklama esasen kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şidddetin üstünü kapatmak anlamına geliyor. 

Esasen kadınlar bu bakış açısı nedeniyle öldürülmeye devam ediyor. Türkiye’nin bizzat imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesinde dahi kadınların kadın oldukları için ayrımcılığa ve şiddete uğramalarını engelleyecek yasal düzenlemeler öngörmektedir.

Kaldı ki kendi Bakanlıklarının dahi seneler sonra kabul ettiği kadın cinayetlerinde indirimlerin uygulanmamasına dair yasal düzenleme talebi de tam olarak Ramazaoğlu’nun tam tersi bir akılla hareket edilirsen hayata geçirilebilir.

Ne yazık ki Ramazanoğlu’nun açıklaması kendi deyimiyle “diğer şiddetleri” kapatmıyor, kadınların hayatlarının kurtulması için çözüm yollarını “kapatıyor.” 

Kaynak: kadincinayetlerinidurduracagiz.net

    :

    :

    :

    :

    "AKP kadın cinayetlerinin üzerini kapatıyor!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete