​Bu işin siyasi sorumluları nerede?

Hürriyet Gazete yazarı Mehmet Y. Yılmaz köşesine Hrant Dink cinayetini taşıdı.
Mehmet Yılmaz yazısında Hrant Dink cinayetinin soruşturulmasında Erdoğan hükümetinin kamu görevlilerinin soruşturulması için izin vermediğini hatırlatarak, şimdi “Bunları yapan paralel polisler ve savcılardı” diyerek bu işten sıyrılmaya çalışıldığını yazdı. 

İşte Mehmet Y. Yılmaz'ın yazısından ilgili bölüm;

Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmalleri ve sorumlulukları oldukları iddia edilen kamu görevlileri ile ilgili iddianame Başsavcılık tarafından mahkemeye gönderildi.
Mahkemenin iddianameyi kabul edip etmeyeceğini elbette şu anda bilebilmemize olanak yok.
 
Ancak bu iddianamenin, aynı konuda üçüncü kez hazırlandığını, Başsavcılığın eksikliklerin tamamlanması için üzerinde ciddiyetle durduğunu biliyoruz.
 
İddianame ile ilgili en önemli sorun, bildiğimiz bütün çok sanıklı davalarda olduğu gibi bir “hesaplaşma” için mi hazırlandığı yoksa bir suçu ve ihmali gerçekten aydınlatmak için mi hazırlandığıdır.
 
Mahkeme süreci başlayıp savcılık elindeki delilleri ortaya koyduğunda, sanıkların savunmalarını da dinlediğimizde daha iyi anlayacağız.
 
Aslına bakarsanız, cinayetin üzerinden çok geçmeden bugün bildiklerimizin büyük çoğunluğunu biliyorduk.
 
Hrant Dink’in bir suikasta kurban gideceğini polisin ve jandarmanın zamanında öğrendiğini, buna rağmen hiçbir önlem alınmayarak Dink’in öldürülmesine göz yumulduğunu, bu göz yummanın boyutlarının sıradan bir ihmal olmadığını da biliyorduk.
 
Gazeteci Nedim Şener’i Silivri zindanına gönderen şeyin de “cemaatçi” polislerin bu cinayetteki rollerini sorgulayan kitabı yazması olduğunu da biliyorduk.
 
Müfettiş raporlarına, ortalığa saçılan istihbarat bilgilerine rağmen, o vakit bu ihmalin soruşturulmasını önleyenin kim olduğunu da biliyoruz.
 
O gün işbaşında olan Recep Tayyip Erdoğan hükümeti, bu kamu görevlilerinin soruşturulması için izin vermemişti, bunu da hatırlıyoruz.
 
Hatta bu davada şimdi sanık olarak bulunan bazı kamu görevlilerinin terfi ettirilerek, taltif edildiğini de unutmayalım.
 
Soruşturma izni o tarihte verilmiş olsaydı, gerçeğe ulaşabilmek çok daha kolay olacaktı.
 
O vakit bu soruşturmalara izin vermeyenlerin şimdi “Bunları yapan paralel polisler ve savcılardı” diyerek bu işten ellerini yıkayıp çıkmaları mümkün mü?
 
Bu işin siyasi sorumluları nerede?


YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "​Bu işin siyasi sorumluları nerede?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete