TGB'lilere Erdoğan'a hakaret iddiasıyla hapis!

Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında dava açılan TGB'liler için hapis cezası.
İzmir 'de, Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasında kente gelen dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında dava açılan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 10 gençten 6'sına, 11'er ay 20'şer gün hapis cezası verilip, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Miting için gelen Erdoğan'a yönelik hakaret içeren slogan attıkları ve pankart astıkları iddiasıyla TGB üyesi 10 genç hakkında 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçlamasıyla 1.5 yıl ile 4.5 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı. İzmir Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonunda TGB üyesi sanıklar Görkem Gözet, Burak Kurt, Caner Ekinci, Batuhan Tetik, Rasim Dirim ve Erdem Şahin'e 11'er ay 20'şer gün hapis cezası verilip, hükmün açıklanması geri bırakıldı. Sanıklardan Erkin Ekrem Saçlı, Hakan Gitmez, Tuna Sarıgül ve Uğraş Yıldır ise beraat etti.

Konu ile ilgili açıklama yapan TGB İzmir İl Başkanı Özgür Açıkgöz, "Biz 'Katil, hırsız Gündoğdu'da' demiştik. Tayyip Erdoğan üzerine alınmış bu sözleri" dedi. Ceza alanlardan TGB İzmir il yöneticisi Burak Kurt da "Tarih boyunca ne zaman ki birileri iktidar sahiplerinin zulümlerine karşı doğruyu ve gerçeği savunduysa cezalandırılmıştır. Vatan mücadelesi veren Namık Kemal, nasıl ki Gelibolu'ya, Magosa'ya, Midilli'ye sürüldüyse bu toprakların vatanseverleri bu cezalara alışkındır. Bizleri cezalandırmak cumhuriyeti savunmamıza engel olamayacaktır" diye konuştu.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "TGB'lilere Erdoğan'a hakaret iddiasıyla hapis!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete