F-16 tasarımcısı: Türkiye pusu kurdu

F-16 savaş uçaklarını geliştiren ekipte yer alan ABD'li savunma uzmanı Pierre Sprey, düşürülen Rus uçağı hakkında konuştu.
F-16 savaş uçaklarını geliştiren ekipte yer alan ABD'li savunma uzmanı Pierre Sprey, Rus Su-24 uçağının Türkiye tarafından çok iyi planlanmış bir pusu sonucunda düşürüldüğünü söyledi.

ABD'nin önde gelen dergilerinden Harper's Magazine'den Andrew Cockburn'un olayla ilgili sorularını yanıtlayan Sprey, "Rusya ve Türkiye tarafından açıklanan zaman çizelgeleri incelendiğinde, Türklerin bir pusu kurmuş olması çok güçlü bir ihtimal. Türkiye'nin sınırdaki faaliyeti rutin devriye ile açıklanamaz. Pilotlar, o bölgede özel bir görev ifa ediyordu. Yaklaşık bir saat düşük irtifada seyrederek, Rus uçaklarını bekliyorlardı" dedi.

Türk uçaklarının bölgede bulundukları sırada alçak irtifada hareket ettiklerine dikkat çeken Sprey, "Uçaklar, havada 'vakit geçirdikleri' zaman yakıt tüketimini düşük seviyede tutmak amacıyla yüksek irtifada uçar. Ancak Türk uçakları alçak irtifadaydı. Bu durum, F-16'ların rutin sınır devriyesi yapmadığını kanıtlayan önemli göstergelerden biri" yorumunda bulundu.

F-16'LARIN YAKIT İKMALİ ABD UÇAKLARIYLA MI YAPILDI?

Sprey, Türk uçaklarının yaklaşık 1.5 saat havada kaldıklarını söyledi. Bu kadar uzun süre havada kalmanın ancak yakıt ikmali ile mümkün olabileceğine dikkat çeken savunma uzmanı, F-16'lara ABD'ye ait uçakları tarafından yakıt ikmali yapılmış olabileceğini kaydetti.



Kaynak: tr.sputniknews.com

    :

    :

    :

    :

    "F-16 tasarımcısı: Türkiye pusu kurdu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete