​PKK ve IŞİD’den sansasyonel eylem hazırlığı

Emniyet Genel Müdürlüğü, PKK ve IŞİD’in sansasyonel saldırılar hazırlığında olduğunu rapor etti.
Emniyet Genel Müdürlüğü, Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’de asker ile polisi hedef alan şiddet eylemlerini tırmandıran PKK ve IŞİD’in sansasyonel saldırılar hazırlığında olduğunu rapor etti. EGM’ce 270 bin polise yapılan terör uyarısında, PKK ve IŞİD dışında, El-Kaide terör örgütünün de Türkiye içerisinde silahlı/bombalı eylem arayışında olduğuna vurgu yapıldı.

İstihbarat Daire Başkanlığı’nca hazırlanan rapor üzerine 81 İl Emniyeti’ne “gizli” ibareli bir rapor gönderildi. Raporda, Irak ve Suriye’de yaşanan iç karışıklıklara dikkat çekilerek şöyle denildi:

“Bu ülkelerde olan otorite boşluğunun yarattığı olumsuz şartların terör örgütleri tarafından, zaman zaman eylem ve faaliyette bulunmak üzere yasadışı yollardan ülkemize giriş yaptıkları, yaşanan son olaylardan da anlaşılmaktadır. Suriye’de faaliyet gösteren IŞİD ve El-Kaide ile Kuzey Irak’tan sızan PKK’lı terörist grupların ülkemiz içerisinde sansasyonel saldırı hazırlığında oldukları da değerlendirilmektedir’’

ÖZEL TİM GÖREV ALSIN

İl Emniyet Müdürlerinden terör eylemi, silahlı saldırı, suç ve suç örgütlerine karşı yüksek risk teşkil eden yol uygulamalarında özel harekat birimlerini de görevlendirmeleri istenildi.

EGM, özellikle doğu-güneydoğudaki yol uygulaması yapılan alanın çevre emniyeti ile kontrollerde görevli personelin muhtemel saldırılara karşı can güvenliği tedbirlerinin özel harekatçılarca alınmasını kararlaştırdı. Talimatta, ‘’Özel harekat personeline araç durdurma, araç ve şahıs araba vb. görevler verilmesin” denildi.

Kaynak: Kamil Elibol / Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​PKK ve IŞİD’den sansasyonel eylem hazırlığı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete