‘Gaz kesilir’ korkusu soba satışını patlattı

Türkiye ile Rusya arasındaki gerilim hızla tırmanırken, halk arasında, ’Rusya doğalgazı kesecek’ korkusu öne çıktı.
Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler kopma noktasına gelirken, vatandaşları en çok endişelendiren konu doğalgazın kesilme ihtimali oldu.

Rusya’nın ’arıza’ gerekçesi doğalgazı kesebileceği endişeleri vatandaşın yıllardır unuttuğu sobanın yeniden popüler olmasına yol açtı.

RUS GAZININ KESİLMESİ DURUMUNDA, SOBA FİYATLARININ 3 KAT ARTABİLECEĞİ BELİRTİLİYOR

Yaklaşık 30 yıldır Ulus Sobacılar Çarşısı’nda esnaflık yapan Ferhat Yazıcı, soba satışlarının yüzde 40 arttığını söyledi.

Satılan sobaların dik, kuzine, olmak üzere 2 çeşit olduğunu kaydeden Yazıcı, son günlerde bir alternatif olarak sıkça dile getirilen tezek sobalarının artık büyük şehirlerde bulunmadığını ifade edip, bu soba türünün genellikle köylerde kullanıldığını belirtti.

Yazıcı, “Hayvanların dışkılarını tezek haline getirip sobalarında yakmak için kullanıyorlar. Bir özelliği vardır tenekeden yapılıyor. Çok iyi, kaliteli olmaz. Bir sezonluk kullanılır. Ondan sonra atılır, yenisi yapılır” dedi.

Soba satışlarının Ankara ve çevresinde iyi gittiğini kaydeden Yazıcı, “İnsanlar yavaş yavaş doğal gazdan bıktı.Biz istifçi insanlarız. Kilerimizde mutlaka soba bulunsun” diye konuştu.

FİYATLAR 3’E KATLANIR

Rusya’nın gazı kesebileceği yönündeki haberlerin satışlarda ciddi bir artış yarattığını kaydeden Yazıcı, “Sobacılara tekrar nur yağmaya başladı” dedi. 

Yazıcı, fiyatlar ile ilgili şu bilgileri verdi:  “2005’te de böyle gazı kısma durumu olmuştu. Durumlara bakarsak Rusya tekrar bir gaz kısma olayına gidecek.

Soba satışları artacak. Şimdiden alsınlar koysunlar, gaz kesildiğinde sobanın fiyatı şuanda olandan 3 kat daha fazla olacaktır. Şu anda dik sobalar 100 liradan başliyor ve  600 liraya çıkıyor, kuzineler ise 225’ liradan başlayıp 500 liraya ulaşıyor”
 dedi.

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "‘Gaz kesilir’ korkusu soba satışını patlattı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete