10 derste "Çok olumlu imaja sahip bayan" olmak

Manisa Valisi'nin sözlerini analiz ettik, ortaya bu analiz! haber çıktı...
KARŞI GAZETE | ANALİZ

Manisa Valisi'nin kelepçelenerek gözaltına alınan kadınlarla ilgili yanlış yapıldığına dair açıklamasında "Toplumda çok olumlu bir imajla algılanan başörtülü bayanlar..." tanımını kullanması ve polise en tepeden gelen talimatla gereken(!) cezanın verilmesi üzerine, hak arayan kadınlar "olumlu imaja sahip  bayan" olmanın yollarını aramaya başladı...

Biz de bu anlayıştan yola çıkarak -hala idrak edemeyenler için- 10 derste "olumlu imaja sahip bayan" olmanın yollarını yazalım dedik:

1- Kadın değil, 'bayan' olmak

2-Tabi ki onun deyimiyle türban/ bunun deyimiyle başörtüsü takmak.

3-Bir dönem başı kapalı olanlara kin kusan, onları ayrıştıran, onları küçümseyenlerin yaptığının aynısını yaparak; bu sefer başı açık olanlara kin kusmak, ayrıştırmak, küçümsemek.

4- 'Namus' meselesini tüm bu tartışmalarda ön plana çıkarmak.

5-Türban/ başörtüsü 'olumlu' imaj yaratıyorsa 'çarşaf' mahkemede salıverme nedeni sayılır diyerek, öngörülü olabilmek... Mümkünse çarşaf ile örtünmek.

6-Çarşafın etkili olmadığı durumlarda "peçe" kozunu kullanmak...

7-Peçeyi, gerektiğinde uzun, siyah eldivenlerle tamamlamak...

8- Türban/ başörtüsü "olumlu" imaj sağlıyor fikrinden yola çıkarak "sakal/ bıyık da erkekler için aynı etkiyi yaratır" düşüncesiyle, ailedeki erkekleri sakal ve bıyık bırakmak hatta mümkün olduğunca da 'uzatmak' konusunda cesaretlendirmek. Yakışmasa da "çok güzel, çok beğendim" diyerek kandırmak.

9- Ergenekon, Balyoz, Paralel, IŞİD, Cizre, Silopi vb. davalar, olaylar, çatışmalar, saldırıların yaşandığı bölgelerde gözaltına alınan, tutuklanan, aranan kadınlardansanız , derhal imaj çalışması yaparak, "başörtülü bayan" olmak... Yeniden soruşturma, mahkeme talep etmek...

10-"Bayan" değilseniz, eşinizin bu analizden yola çıkarak, imaj yenilemesini sağlamak...

Hadi hayırlısı...

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "10 derste "Çok olumlu imaja sahip bayan" olmak" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete