Paris saldırganında Yunanistan detayı...

Paris'teki saldırıları yapanlardan birinin, Suriye vatandaşı olduğunu ve Yunanistan'ın Leros Adası'ndan mülteci olarak geçtiğini açıkladı.
YUNANİSTAN'DAKİ MÜLTECİ KAMPINDAN PARİS'E

Yunanistan İçişleri Bakanlığı, Paris'teki saldırıları yapanlardan birinin, Suriye vatandaşı olduğunu ve Yunanistan'ın Leros Adası'ndan mülteci olarak geçtiğini açıkladı. 

Yunanistan İçişleri Bakanlığı, Fransa'nın başkenti Paris'te kanlı terör saldırısını gerçekleştirilen militanlarla ilgili bir açıklamada bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Suriye vatandaşı olan bir saldırganın Yunanistan'ın Leros Adası'ndan mülteci olarak geçtiğini duyurdu.

Leros Adası, Bodrum'a yaklaşık 1 saat uzaklıkta bulunuyor. 

"SURİYE PASAPORTU ÇIKTI" 

Fransız basınında yer alan haberlere göre, olay yeri inceleme ekibi, saldırganların birinin üzerinde Suriye pasaportu buldu.

Haberlerde pasaportun çalıntı olup olmadığının henüz tespit edilemediği bilgisine yer verildi.

Paris'i dün gece kana bulayan saldırılarda en az 128 kişi hayatını kaybederken, 99'u ağır yaklaşık 250 kişi yaralandı.


Altı farklı noktada gerçekleşen saldırılar sonucu 8 terörist öldü. Bunlardan 7'sinin üzerilerindeki bombayı infilak ettirerek öldükleri belirlendi. Saldırıları IŞİD terör örgütü üstlendi.

SALDIRGANLARDAN BİRİ FRANSIZ VATANDAŞI

Fransa'nın başkenti Paris'teki terör saldırılarının faillerinden birinin Fransız vatandaşı olduğu tespit edildi.

Fransız Europe 1 radyosu haberinde, Bataclan Konser Salonu'ndaki saldırganın Fransız vatandaşı olduğunu ve adının istihbarat servislerinin listesinde bulunduğunu bildirdi.

İsmi açıklanmayan saldırganın kimliği parmak izinden tespit edilirken, bulunan Suriye pasaportunun da Stade de France'daki intihar bombacısına ait olduğu kaydedildi.


Fransız BFMTV'ye konuşan ismini açıklamayan bir görgü tanığı ise Bataclan saldırganının beyaz tenli bir Avrupalı'ya benzediğini söyledi.

Kaynak: cumhuriyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Paris saldırganında Yunanistan detayı... " hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete