Demirtaş Davutoğlu’nu Silvan’a davet etti: Niye polis gönderiyorsunuz?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu 12 gün boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanan Diyarbakır’ın Silvan ilçesine beraber gitmeye davet etti.
Galatasaray’da düzenlenen Cumartesi Anneleri’nin 555’inci hafta buluşmasına katılan HDP lideri şöyle devam etti: “AKP güvenlik anlayışlarını bitirse, bütün sorunları diyalog ve çözüm yoluyla çözeceğiz dese bir anda her şey normale dönebilir. Buyursun Davutoğlu ile beraber gidelim. Silvan’ın, Cizre’nin sokaklarına beraber girelim. Hendeklerde ne oluyor, insanlar neden hendek kazmışlar, ne istiyorlar? Niye polis gönderiyorsunuz? İşi sadece polislere bırakacaksanız görevini bırak, emniyet müdürü ülkeyi yönetsin. Siyasetçiysen, siyasetten çözüm üreteceksen buyrun beraber gidelim.”

TÜRKİYE'NİNKİ TİMSAH GÖZYAŞI

Demirtaş, Paris katliamını da lanetleyerek, “IŞİD’i büyütüp onu pohpohlayanlar, onu Türkiye de dahil olmak üzere tetikçi olarak kullanalar bugün bu katliam karşısında maalesef timsah gözyaşı dökenlerdir. IŞİD’i tehdit olarak görmeyen, ortak mücadele etmeyen bütün devletler, siyasetçiler bundan sorumludur. İki yıl öncesine kadar Türkiye IŞİD, El Kaide, Nusra gibi örgütleri açıkça destekledi” diye konuştu.

Kaynak: diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Demirtaş Davutoğlu’nu Silvan’a davet etti: Niye polis gönderiyorsunuz?" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete