Ankara saldırısında flaş gelişme

Ankara'da 10 Ekim'de IŞİD militanı iki canlı bombanın kendini patlatması sonucu 102 kişinin ölümüne neden olan saldırıda flaş bir gelişme yaşandı.
Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısının yaşandığı Ankara tren garı önündeki katliama ilişkin soruşturmada flaş bir gelişme yaşandı. Polis, haklarında yakalama kararı çıkarılan 9 kişiden üçünün Gaziantep’te saklandıkları belirlenen Gaziantep’teki adreslere baskın düzenledi.

Canlı bombayı aracıyla Ankara’ya getirdiği tespit edilen Halil İbrahim Durgun, sıkıştırıldığı adreste polisle çatışmaya girdi. Kaçamayacağını anlayan Durgun, üzerindeki bombayı infilak ettirdi. Durgun, bombanın patlaması sonucu ölürken, 4 polis ise yaralandı. Hakkında yakalama kararı bulunan Metin Akaltın ve Burak Ormancıoğlu ise bir başka adreste kıskıvrak yakalandı.

ÜSTLERİNDEN ADRES ÇIKTI

Ankara Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, olayla bağlantısı olduğu tespit edilen 9 kişi hakkında yoklukta tutuklama kararı çıkarılmıştı. Kaçan şüphelilerin peşini bırakmayan polis, 2 canlı bombayı aracıyla Ankara’ya getiren Halil İbrahim Durgun ile olayın ardından yapılan baskınlarda hücre evi ve patlayıcıların bulunduğu depoda parmak izleri bulunan Metin Akaltın ve Burak Ormanoğlu’nun kaldıkları adresi belirledi. Söz konusu adreslere yapılan baskında Akaltın ve Ormanoğlu kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyette sorguya alındı. Her iki şüphelinin susma haklarını kullandıkları öğrenilirken, üst aramalarında ceplerinde değişik adresler çıktı. Polisin bu adreslerde yaptığı aramanın devam ettiği öğrenildi.

ÜZERİNDEKİ BOMBAYI PATLATTI

Soruşturmanın en kritik isimlerinden biri olan Durgun ise, saklandığı adreste polisle çatışmaya girdi. Uzun süren çatışma sonucu kaçamayacağını anlayan Durgun, üzerindeki bombayı patlattı. Patlama sonucu Durgun ölürken, 4 polis ise yaralandı. Polislerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: sozcu.com.tr / Asuman Aranca
 

    :

    :

    :

    :

    "Ankara saldırısında flaş gelişme" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete