​Bilal Erdoğan İtalya'ya neden gitti?

Twitter fenomeni Fuat Avni'nin "Bilal İtalya'ya kaçtı" iddiasına ailesi ve AKP'den "Kaçmadı, tezini yazıp doktorasını tamamlamaya gitti" yanıtı geldi. Ancak bu açıklamalar pek de akla yatkın görünmüyor.
KARŞI GAZETE | ÖZEL HABER

Uzmanlar Bilal Erdoğan'ın  doktorasını 'İtalya'ya taşınmak zorunda kalmadan Türkiye'den de rahatlıkla tamamlayabileceği' görüşündeler.

Buna en önemli neden olarak ise Bilal Erdoğan'ın Türkiye'de sahip olduğu imkanlar gösteriliyor.

Erdoğan'ın doktora tezini istediği yerden yazabileceğine dikkat çeken akademisyenler, "İnternetten tez hocasıyla görüşmesi yeterli olurdu" diyorlar.

Tez yazımı evresinde çok gerekli olduğu taktirde 6 ayda bir, birkaç günlüğüne İtalya’ya gitmenin yeterli olacağını savunan uzmanlar, 'böylesi bir kolaylık söz konusuyken çoluk çocuğu toparlanıp, başka bir ülkeye taşınmanın pek de mantıklı olmadığı' görüşündeler.

Buna ek olarak, Bilal Erdoğan konumundaki birisi için tez yazımı süresinde Türkiye’de bulunmanın, çok daha avantajlı olacağına dikkat çekiliyor.

Devletin neredeyse tüm imkanlarının Erdoğan'ın elinin altında olduğunu vurgulayan uzmanlar, "istediği kitap, istediği rapor anında önüne gelir. Gerekirse İtalya’dan bile getirtilir." diyorlar.

TAM DA SEÇİM ÖNCESİ

1 Kasım seçimleri öncesinde verilen bu radikal kararın kamuoyunda şüphelere neden olmasının normal olduğunu kaydeden uzmanlar "Madem sıradan bir doktora eğitimi için gitti, bu gidiş neden bu kadar gizli tutuldu?" diye de sormadan edemiyorlar.

Uzmanlar ayrıca Erdoğan'ın yanında Türkiye'den İtalya'ya  silahlı koruma gönderilmek istenmesinin de tuhaf olduğunu belirterek soruyorlar:

"Madem böyle bir uygulama vardı, neden Abdullah Gül Cumhurbaşkanı iken, ABD’de okuyan iki oğluna koruma  verilmedi? Gül Cumhurbaşkanı değil, oğulları da Cumhurbaşkanı oğlu değil miydi?"

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Bilal Erdoğan İtalya'ya neden gitti?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete