”Rusya Mavi Akımı kapatırsa, doğal gaz alacak başka hat yok!"

Rusya'nın hava sahası ihlaliyle gerilen Türkiye-Rusya ilişkilerinde ürküten gerçeği açıklıyoruz...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

RUSYA'DAN GELEN DOĞAL GAZ YOKSA...


Türkiye’nin doğal gaz aldığı boru hatlarından birisi, Rusya'dan  Karadeniz altından gelen Mavi Akım Doğal Gaz Boru Hattı’dır. Sadece Rusya ile Türkiye arasında olan bu hat üzerinden  Türkiye'nin yılda 16 Milyar m3 doğal gaz alım sözleşmesi var. Bu miktar, geçen yıl Türkiye’de elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın miktarına eşit!

ELEKTRİK ÜRETİMİNDE KULLANILAN DOĞAL GAZI ALACAK BAŞKA HAT YOK!

Bu anlaşma biterse/ iptal edilirse "başka yerden alınacak gazın bu hattan aktarılması" diye bir durum da söz konusu değil!

Türkiye'nin halihazırda doğal gaz alımı gerçekleştirebildiği üç hat daha mevcut. Bunlardan birisi İran Hattı, diğeri Azerbaycan ve sonuncusu da  Batı Hattı olarak bilinen ve  Bulgaristan'dan gelen hat. Ancak bu hatların kapasitesi ilave yük kaldırmıyor yani hatlar zaten dolu.

Boru hatları dışında Cezayir ve Nijerya’dan Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) ithal edilmekte ve Türkiye’de yeniden gazlaştırılmaktadır. Ancak bu LNG gazlaştırma tesislerinin kapasiteleri de oldukça sınırlıdır.

Sonuç: Türkiye'nin elektrik üretiminde kullandığı doğal gaz miktarının tamamına eşit olan 16 milyar m3 doğal gazı, Rusya'dan başka bir yerden alması mümkün değil...

YA SANAYİCİ YA BİREYSEL TÜKETİCİ...

Yani Rusya'dan gelen doğal gaz yoksa, Türkiye'de sanayi üretiminde kullanılacak elektrik de yok! Kalan doğal gaz ile elektrik üretilirse ya sanayi ihtiyacı kısıtlanacak ya da konutlara doğal gaz sağlanamayacak.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "”Rusya Mavi Akımı kapatırsa, doğal gaz alacak başka hat yok!"" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete