Atilla Kart'tan Kılıçdaroğlu'na "karizma" eleştirisi

CHP'li Atilla Kart: "Kemal Bey, karizmatik lider olamadı"
KARŞI GAZETE | ÖZEL

CHP, KARİZMATİK LİDER ARIYOR...

Muharrem İnce, Mustafa Balbay, Umut Oran, Fikri Sağlar... CHP'yi 1 Kasım seçiminde  başarısız bulan ve faturayı önce  Kılıçdaroğlu ile Merkez Yönetim Kurulu'na ( MYK) kesenlerin sayısı artıyor...

"Kurultay ve yeni bir genel başkan" çağrılarına katılan isimlerden biri de CHP'nin eski milletvekillerinden Atilla Kart oldu.

Karşı Gazete'ye konuşan Kart, CHP'nin yönetim kademelerinin  'stajyerlik' makamı gibi görüldüğünü öne sürdü. Kadroların  derhal değişmesi çağrısı yaptı.

" O görevler 'stajyerlik yeri' değil. Emek ve hizmet üretilerek mücadele edilecek, yetkin ve liyakat sahibi olan kadroların yürüteceği görevleridir" diyen Atilla Kart,  CHP'de yönetim anlamındaki temel sorunun kadro sorunu olduğunu iddia etti.

"CHP YÖNETİM KADEMELERİ, STAJYERLİK MAKAMI DEĞİL!"

Olağanüstü kurultay çağrılarına ilişkin bir değerlendirme de yapan Kart, şöyle konuştu:

"Zaten Ocak ya da Şubat'ta bir  seçim olacak. Süreci bir kurultay kavramına sıkıştırmak anlamsız. Bir ay önce ya da bir ay sonra fark etmez, seçim olacağı açık... Genel Başkan umarım soğukkanlı davranır. Yoksa kurultay 20 Ocak, 20 Şubat fark etmez... Önemli olan artık şunu fark etmek; yönetim kademelerindeki görevler   'stajyer'lik anlayışı ile ya da  makama atama ile yerine getirilecek  görevler değildir. Şu anda bu anlayış hakimdir ancak bunun kabul edilemez ve sürdürülemez olduğu ortaya çıkmıştır.

"KEMAL BEY KARİZMATİK LİDER OLAMADI"

Karizmatik lideri toplum yaratır,  ama ortak aklı  yönetecek ekibe ihtiyaç vardır... Lider, o ortak aklın  yönetimini ve sözcülüğünü yapmalıdır.  Kemal bey karizmatik lider olamadı olamazdı... Ortak aklın sözcüsü olan, onu yöneten bir genel başkan  olmalıydı bunu da maalesef yapamadı.

"KILIÇDAROĞLU DA SONUÇTAN SORUMLU!"

Türkiye'de siyaset genel başkanların dirayeti, potansiyeli, öngörüsü ölçüsünde cereyan eder, Böyle bir tablo seçimde ortaya çıktığına göre Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu bu sorumluluktan ayrı tutmak mümkün değildir."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Atilla Kart'tan Kılıçdaroğlu'na "karizma" eleştirisi" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete