Günün Videosu

​Emniyetten sahte para uyarısı

İstanbul Polisi, Küçükçekmece'deki bir evi kopyalama merkezi haline getirerek sahte TL üreten 4 kişilik şebekeyi çökertti. Evden, kesilmeyi bekleyen 20 milyonluk sahte para, silah ve uyuşturucu çıktı.
Son yılların en büyük operasyonu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne (İEM) bağlı Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü (İMP) ekipleri gerçekleştirdi. Alınan bir istihbaratı değerlendiren İMP Sahtecilik Büro Amirliği’nde görevli dedektifler, sahtecilik suçundan sabıkalı Mehmet G.’nin liderliğindeki 4 kişilik çetenin Küçükçekmece’deki bir dairede sahte para ürettiğini belirledi. Şüphelileri yaklaşık 3 ay boyunca teknik ve fiziki takiple adım adım izleyen görevliler, eldeki deliller ışında operasyon kararı aldı.

UYUŞTURUCU DA SATIYORLARMIŞ

Dün sabah saatlerinde harekete geçen İMP timleri, baskı üssüne dönüştürülen daireye baskın düzenledi. Baskı ve kopyalama makinelerinin çalıştığı anda içeri giren dedektifler, çete lideri Mehmet G.’yle birlikte 2’si kadın, 1’i çocuk, toplam 4 şüpheliyi gözaltına aldı. İşyerine dönüştürülen dairede arama yapan görevliler, dağıtım öncesi kesime gönderilmek üzere hazırlanmış, karşılığı 20 milyon lira eden  50’lik, 100’lük ve 200’lük TL, 500 adet uyuşturucu hap, 1 pompalı tüfek, çok sayıda fişek,150 adet poşetlenmiş ve satışa hazır esrar maddesi ele geçirdi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, İMP Merkezi’ne götürüldü. Yaşı küçük şüpheli, Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edilirken, diğerleri sorguya alındı. Çete lideri Mehmet G.’nin 3 ayrı suçtan dolayı arandığı bildirildi. Şüpheliler, “Örgütlü Olarak Sahte Para Basmak ve Piyasaya Sürmek, 6136 SKM ve Resmi Belgede Sahtecilik” suçlarından adliyeye sevk edilecek.

Kaynak: Şenol Gezer / Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​Emniyetten sahte para uyarısı" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete