Şehit aileleri saatlerce Erdoğan'ı bekledi ama...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftar için Kayseri’ye geleceği haberi şehri ayağa kaldırdı. Yüzlerce polis yollara döküldü, askeriyede adeta kırmızı alarm verildi ama...
KARŞI GAZETE | HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftar için Kayseri’ye geleceği haberi şehri ayağa kaldırdı. Yüzlerce polis yollara döküldü, askeriyede adeta kırmızı alarm verildi.

Dahası şehit aileleri saatlerce bekletildi ancak son anda Cumhurbaşkanı Erdoğan rotasını Mardin’e çevirince onca hazırlık boşa gitti.

KAYSERİ'DE OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Erdoğan’ın 14 Haziran günü Kayseri'ye geleceği duyurulmasının ardından şehirde adeta olağanüstü hal ilan edildi. Yüzlerce polis göreve çağrıldı. Komando Tugayında olağanüstü hazırlıklar yapıldı, şehit aileleri iftara çağrıldı. Ancak Cumhurbaşkanı’nın Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları ile Mardin'de olduğu duyuruldu. 26 Temmuz günü ise yine Cumhurbaşkanının Kayseri'ye gelip Zincidere Komando Tugayında asker ve şehit aileleriyle iftar yapılacağı duyuruldu. İftara 5 saat kala onlarca polis memuru havaalanından itibaren belirli aralıklarla Erdoğan’ın geçiş güzergâhına konuşlandırıldı, şehit aileleri de yine Komando Tugayına davet edildi. Bekleyiş devam ederken saat 18.00’da İstanbul'dan ayrılan Erdoğan’ın Şırnak'ın Silopi ilçesine gidip orada Zırhlı Tugay Komutanlığında iftarını yaptığı anlaşıldı. Saatlerce bekleyiş yine boşa gitti.

İŞGÜZAR EMNİYET MÜDÜRLERİ

Cumhurbaşkanının saat 19.00’da programını değiştirdiğini haber alan Kayseri protokolü ve partililer evlerine gidip iftarlarını yaparken görevlendirilen yüzlerce polis memuru da kendilerine verilen kumanya ile refüjlerde yol kenarlarında iftarlarını yapmak zorunda kaldılar. Bu şekilde bir kez daha mağdur edilen şehit aileleri “bizimle neden oynayıp duruyorlar yollarda perişan ediyorlar, bizim onların vereceği iftara ihtiyacımız yok” diye serzenişte bulundular.

İddiaya göre polis ve şehit ailelerinin mağdur edilmesinin baş aktörleri Saray’a kendisini ispatlamaya çalışan iki emniyet müdüründen başkası değil. Saray’ın gözüne girerek istedikleri illerde emniyet müdürlüğü planı yapan iki polis müdürü program iptal olmasına rağmen şehit aileleri ve polislerin yollarda perişan olmasının sorumlusu olarak gösteriliyor.

BASINA KAPALI BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul'dan Kayseri diyerek yola çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan o gün Şırnak'ta iftar yapıp gece saat 22.00'da Kayseri'ye geldi. Basına kapalı olarak Gümrük Bakanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı, Emniyet Müdürü, Komutanlar, Vali ile ortak bir toplantı yapıldı.

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Şehit aileleri saatlerce Erdoğan'ı bekledi ama..." hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete